Succesvolle tentoonstelling 'Geschilderd Gebonden Geschikt' van Davidsfonds Kruibeke

KRUIBEKE. De tentoonstelling 'Geschilderd, Gebonden, Geschikt', georganiseerd door het Davidsfonds in De Brouwerij te Kruibeke, kreeg heel wat bezoekers.  Elk jaar op nieuw stelt deze vereniging zich voor aan het grote publiek. Als grootste Vlaamse, neutrale en Christelijk geïnspireerde vereniging, wil zij cultuur dichter naar de mensen brengen. Dit jaar was het thema van hun tentoonstelling: 'Bloemen'.

Eerst was er het werk van Greet Heyligen, woonachtig in Bazel, maar binnen de dorpsgrenzen van de deelgemeente Kruibeke had zij nog nooit tentoongesteld. Er waren wel al tentoonstellingen in Bazel en over heel het Vlaamse land, zelfs verscheidene keren in Amerika. Haar werken, met een grote verscheidenheid aan composities in alle kleurschakeringen, zowel met olieverf als aquarel, werden door velen ten zeerste geapprecieerd.


Een tweede vorm van scheppende kracht werd getoond in bloemsierkunst. Enkele dames van KAV beoefenen al jaren deze hobby, maar buiten hun eigen kringetje werden hun kunststukjes nog zelden getoond. Samen met de schilderskunst van Greet Heyligen sierden hun herfstcreaties heel mooi de zaal. De KAV- creatievelingen waren: Rosette Claus, Annie Van Wassenbergh, Sonja Van Hoyweghen, Anita Smet, Cécile Heyrman, Godelieve Van de Velde, Gerarda Blommaert.


Uiteraard was ook het Davidsfonds aanwezig. De lidmaatschapsformule, waardoor men lid kan worden door minimaal 2 boeken/Cd?s te bestellen, is alom bekend. Veel leden en enkele nieuwe leden hebben nu weer alle Davidsfonds uitgaven kunnen inkijken.
In hetzelfde weekend vond er ook een uitverkoop van oude boeken plaats in de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek. Gegadigden voor oude boeken konden meteen ook de tentoonstelling bezoeken. Velen konden kennis maken met het Davidsfonds.


Het Davidsfonds kon rekenen op de medewerking van het Gemeentebestuur. Voorzitter Hans Smet prees de samenwerking tussen verenigingen, wat een noodzaak is wil men in de toekomst, althans op plaatselijk vlak, meer mensen naar cultuur brengen. Alle kunstzinnige deelnemers aan dit Davidsfonds weekend werden dan ook bedankt met een kaars van de Bond Zonder Naam.(F)