Cheque van 1200 euro van Vriendenkring Politie voor Tarara

Image
Luc Van Puyvelde van de Vriendenkring van de politie wordt voor het initiatief gelukgewenst door burgemeester Van de Vijver.
BEVEREN. In de polyvalente zaal van het politiegebouw werd aan de afgevaardigden van vereniging voor kansarmen, Tarara, een cheque overhandigd van 1200 euro als steun. Dat geld was de opbrengst van  de Vriendenkring van de politie die in de zomer van 2009 een fotowandelzoektocht organiseerde. Het was de korpschef Leo Mares die iedereen verwelkomde en er op wees dat de politie inderdaad ook een maatschappelijke opdracht had die wel iets meer was dan de normale taken van het korps. De jaarlijkse activiteit van de Vriendenkring van de politie ten bate van een goed doel, is daar een voorbeeld van.

Het was vooral Luc Van Puyvelde van de politie die een grote stimulator en promotor was van de fotowandelzoektocht. Hij coördineerde het gebeuren en zorgde voor de prijzen. Maar ook van buiten de politie was er medewerking welkom en daar hoorden Etienne De Middelaer en François Tijsman bij. En van de sponsors werd Guido Van de Perre van Houthandel Van Achter aan de Vesten dank gezegd.

Burgemeester Marc Van de Vijver sprak ook dankwoorden uit naar de Vriendenkring omdat het initiatief toch wel iets doet ten gunste van het imago van de politie. Het werk van Tarara schatte hij echt naar waarde en stelde daarbij dat ook in het rijke Beveren nog heel wat mensen wonen die armoede kennen. Hij zei veel dank verschuldigd te zijn aan de vereniging omdat de bestuursleden hun beste krachten besteden om de kansarmen actief te laten deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Image
De twee externe medewerkers voor de Vriendenkring van de politie: Etienne De Middelaer en François Tijsen.
Wilfried Smet van Tarara omschreef de bedoeling van de vereniging. Zij wil de eenzame en kansarme mensen van Beveren samenbrengen bij activiteiten zoals onlangs ook het Driekoningenfeest. "We leren de mensen ook gezond eten en organiseren een swingontbijt rond gezonde voeding. Maar ook is er een Sintfeest, karaoke, het rad-van-de-tarara-quiz. Kom, we organiseren alles voor die mensen. Er was ook de bedoeling om eveneens met voedselpakketten te beginnen maar dat werd bij ons afgevoerd omdat we meer de mensen bijeen willen brengen. Door de voedselpakketten blijven de kansarmen weer alleen en wij doen een poging om hen samen te brengen."

Tarara nodigt de eenzame en kansarmen uit in de zaal van de Katholieke Kring in de Pastoor Steenssensstraat omdat het de enige is waar ze allemaal binnen kunnen. Gemiddeld zijn ze toch steeds met een 150 mensen uit Groot-Beveren. Tarara geniet de medewerking van de twee parochies Sint-Martinus en Onze-Lieve Vrouw maar ook de Bond Moyson, het OCMW, Kind &Gezin, VZW De Keerkring, de parochieploeg van Vrasene en VZW ’t Klepelke zijn er nauw bij betrokken.
Het initiatief, nu tien jaar geleden, kwam vanuit de parochieploeg Sint-Martinus ten tijde van Deken Lippens. Wilfried Smet was er toen ook al bij. "Er zijn ook wel jonge kansarmen bij maar de meesten zijn wel ouder. Velen hangen ook af van het OCMW en dat zijn dertigers. We willen het via een folder ook wat meer onder de mensen brengen."

Image
De afgevaardigden van de Vriendenkring van de politie, van Tarara, medewerkers en burgemeester Marc Van de Vijver.

Wat de naam betreft, die is wel bijzonder origineel. Ze hebben die Tarara ze niet van bij de aanvang van de vereniging. Zeven jaar hebben ze gezocht naar een passende naam. Maar toen aan mensen werd gevraagd om mee te werken dan wordt wel eens gezegd "Tarara, doet het zelf…" Op een vergadering werd dat ook eens gezegd en onmiddellijk werd gereageerd en gezegd "Laat ons Tarara als naam nemen..." (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Afgelopen weekend zwom Beverse sportievelingen 664 kilometer voor het goede doel. De zwemmarathon is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij gedurende 24 uur een zo groot mogelijke...

BEVEREN. De opbrengst van het Feest van de Burgemeester gaat dit jaar naar de welzijnsschakel vzw Tarara die opkomt tegen armoede en sociale uitsluiting. Zij ontvingen een cheque van 4.000 euro. De...

BEVEREN. De politie is vooral bekend als bestrijders van de criminaliteit, drugs, inbraken. Maar ze hebben ook enkele aandachtsgebieden die ook de andere kant van het politiewerk omvatten, aandacht...

BEVEREN. Beveren zwemt opnieuw een marathon voor een goede doel. Waar vorig jaar Pallieter Sport het goede doel was, is nu gekozen voor Tarara, een Beverse vrijwilligersorganisatie die zich inzet...