Wijkcheque voor wijkinitiatieven

ImageTEMSE. Temse helpt nieuwe inwoners te integreren in de wijk of straat waar ze wonen. Daarvoor heeft ze een wijkcheque ontworpen. Via de integratiedienst heeft de gemeente 2500 euro voorzien die wijkinitiatieven moet ondersteunen. Wat dat initiatief precies inhoudt, kan verschillend zijn. Zoal het maar voldoet aan het reglement dat samen met een aanvraagforumulier ter beschikking ligt bij de integratiedienst van de gemeente.

Wie dergelijk initiatief organiseert, moet zijn aanvraag minstens twee maand voor datum indienen om kans te maken op een wijkcheque. Als de aanvraag wordt goedkeurd, is dat meteen goed voor een cheque van 150 euro waarmee de basisorganisatiekosten kunnen betaald worden.

aandachtsprijs integratie

Naast de wijkcheque bekroont Temse met de ‘Aandachtsprijs Integratie’ het werk van verenigingen die werk maken van diversiteit in eigen rangen en die samenleven in diversiteit bevorderen. Temsenaren kunnen verenigingen voordragen die volgens hen kans maken op de prijs. De gemeente voorziet hiervoor een budget van 2500 euro, goed voor jaarlijks twee prijzen van elke 1250 euro. Bij de dienst ‘Integratie’ zijn formulieren beschikbaar waarmee Temsenaren verenigingen kunnen voordragen. Die formulieren moeten ten laatste op 30 september 2010 bij dezelfde dienst ingediend zijn.

De integratiedienst van Temse is gevestigd op de derde verdieping van AC De Zaat aan het Frans Boelplein 1 te Temse. De dienst is ook bereikbaar op 03/710 12 28, 03/710 12 98 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)