Theater Alfabet lijmt de tijd

Image
Theater Alfabet brengt op 18, 19 en 20 december met 'Gelijmde tijd' een eigen stukje bewegingstheater.
SINT-NIKLAAS.  Theater Alfabet startte in mei met repeteren en volgende weekend gaat hun stuk 'Gelijmde tijd' in première in het Museumtheater. Wie een klassiek verhaal met personages vewacht, zal verrast opkijken want 'Gelijmde tijd' veeleer een collage van verschillende verhalen met 'tijd' als rode draad.

De cast van theater Alfabet bedacht de verschillende verhaallijnen aan, waarmee regisseur Luc Van Nyvelseel aan de slag ging. "Tijd is een abstract ding waarmee je veel kan doen", legt Van Nyvelseel uit. "Ik stel veel vragen in de stijl van 'wat zou je veranderen?' Ook liet de acteurs vertellen over foto's van vroeger. Met de verhalen over hun herinneringen of toekomstdromen hebben we scenes opgezet." Toch is het theaterstuk geen pure aaneenschakeling van anekdotes. "Ik werk vooral met beweging, minder met teksten. De verhalen zijn omgezet in beweging.", verduidelijkt Van Nyvelseel. De combinatie verhaal en beweging levert in ieder geval een origineel stukje theater op.

De groep ging in mei aan de slag met repeteren voor haar derde voorstelling.  Eerder bracht theater Alfabet de voorstellingen 'De vallende ster' in 2007 en 'Wash & go' in 2008. Nu brengen de elf acteurs en actrices een voorstelling over metamorfosen, dromen, herinneringen, vergankelijkheid en verlangens met de tijd als rode draad.

Image
de cast van 'Gelijmde tijd'

'Gelijmde tijd' gaat op vrijdag 18 december om 20 uur in première in het Museumtheater aan de Zwijgershoek te Sint-Niklaas. De volgende voorstellingen zijn op zaterdag 19 december om 20 uur en zondag  20 december om 15 uur.
Tickets kosten 7 euro in voorverkoop (of 2,5 euro voor houders van een kansenpas) en zijn verkrijgbaar bij Chris Stoop via 03 760 91 68 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)