Overdekte rommelbeurs geslaagd initiatief

Image
Het team van de organisatie van de overdekte rommelbeurs met 2de van links Guido Portael.
BURCHT. Het initiatief van Guido Portael van ‘De Vrede’ in de Dorpsstraat, om in zijn zalen een overdekte rommelbeurs te organiseren, was weer een schot in de roos. Niet minder dan 50 standen werden er uitgebouwd in de grote en kleine zaal. En wat een verscheidenheid werd daar aangeboden. Laat het buiten maar waaien en regenen, in de Vrede kon men zelfs uren genieten van wat er werd aangeboden. Vooral de maquettes van Antwerpse gebouwen, afkomstig uit 'Antwerpen Miniatuurstad' kenden een grote belangstelling.

Een derde van de standhouders waren uit de streek en het waren vooral ook deelnemers die uit de echte wereld der rommelmarkters kwamen. De overdekte rommelbeurs wordt twee tot driemaal per jaar georganiseerd maar zeker niet meer. De twee zalen worden aangeboden en wanneer ze vol staan, dan wordt afgesloten. Het is wel opvallend dat aan de standen bijzonder mooie goederen worden aangeboden. Vanuit de zalen leidde de trap naar de café ‘De Vrede’ waar het dan ook nog aangenaam vertoeven was.

Image
Een beeld van een deel van de overdekte rommelmarkt die in De Vrede te Burcht werd georganiseerd.
 

Door de overdekte rommelmarkt maakte de organisator het ook mogelijk om in wintertijd belangstellenden te laten genieten van koopjes. Want die waren het voorbije weekend weer te vinden op de rommelbeurs. (Rolf Duchamps)