Disney's Artistocat Kids komen naar Sint-Niklaas

Image
Musical Exchange brengt Disney's Aristocat Kids in de Sint-Niklase Stadsschouwburg.
SINT-NIKLAAS. Het worden beslist aangename kerstdagen in Sint-Niklaas. Ruim 40 jaar na de film brengt Musical Exchange uit Sint-Niklaas de musical het verhaal over de verdwaalde rijkeluiskatten die op zoek gaan naar hun thuis. Acteur Stan Van Samang is peter over het project.

De bijna 30 koppende tellende crew is al weken hard aan het werk om van de vijf voorstelling een groot succes te maken. Het is niet evident om de ruim 24 acteurs en actrices tussen 7 en 40 jaar in het gelid te krijgen maar op de persvoorstelling was duidelijk te merken dat iedereen er veel zin in heeft. Regisseur Marleen Maes deelt de artistieke begeleiding met Chathy Petit en Eline Aussems. Marleen Maes is de enthousiaste moederfiguur van het gezelschap: "Een musical regisseren is in de eerste plaats een kwestie van de juiste entourage te vinden. Met deze ploeg heb ik het groot lot gewonnen. Bij zangpedagoge Eline vind ik de ondersteuning om de beestenboel te doen zingen en swingen en Cathy is een gedroomde choreografe." Cathy Petit studeert Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg waar ze in haar laatste jaar zit. "Dit project is heel leerrijk voor mij. Er zijn spelers met en zonder ervaring dus moet ik ergens een evenwicht zoeken. De dans binnen de Aristocat Kids is één jazzbeweging doorheen het stuk.", aldus Petit.

Image
Hoofdrolspeelster Leen Van Helsland zingt ook bij een danceproject van BAM Music. In deze musical neemt de rol van Aristokat Duchesse voor haar rekening.
Ook Sonia Merckx krijgt lovende woorden van regisseur Maes. Sonia ontwerpt en maakt de kostuums op maat en het mag gezegd: het zijn echte kuntwerken. "Sonia slaagt er in om mijn fantasieën uit te voeren. Ik vertel en Sonia kleurt alles in", aldus Maes. "Elke kat heeft een karakter en dat is terug te zien in de kostuums." Wie de musical zal bezoeken zal zicht alvast de ogen uit het hoofd kunnen kijken.

Acteur Stan Van Samang is peter van het musicalproject. De zanger is onder de indruk van het talent dat bij Musical Exchange aanwezig is en wil het project actief ondersteunen.

het verhaal

Het verhaal zelf is een echte Disney-klassieker. De filmstudio verfilmde het verhaal rond Parijse katten in de jaren 1960. Het was voor de Disney de eerste lange animatiefilm die werd afgewerkt na het overlijden van Walt Disney. Het verhaal van de Aristokatten spreekt zowel jong als oud aan: de katten erven het fortuin van hun bazin, wat de butler jaloers maakt. Hij dumpt de Aristokatten op het platteland. Met de hulp van een straatkat, gaan de katten op zoek naar hun thuis. Ondertussen maken ze kennis met een leven dat ze niet gewend zijn. De weg naar huis en geluk blijkt niet zo eenvoudig te zijn...

Image
de cast van The Aristocat Kids met peter Stan Van Samang.

De musical 'The Aristocat Kids' gaat op zaterdag 26 december om 20 uur in première in de Stadsschouwburg te Sint-Niklaas. Daarna zijn er nog voorstellingen op zondag 27 december om 13 en 20 uur en op maandag 28 december om 15 en 20 uur. De brunch op zondag 27 december is reeds uitverkocht.
Tickets kosten 12 euro of 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar of 11 euro voor 60-plussers. Tickets zijn verkrijgbaar via 0499/15 35 17 of musicalexchange.be. (mb)

Image

 

 

Lees ook:

De 23-jarige Leen Van Helsland wordt de frontvrouw van een nieuwe danceproject. SINT-NIKLAAS. De 23-jarige Leen Van Helsland uit Sint-Niklaas wordt het gezicht en stem van een nieuw dansproject...

Zaterdag kon (bijna) iedereen in z'n kostuum repeteren. SINT-NIKLAAS/BELSELE. De jongens en meisjes van Musical Exchange zijn gestart met de laatste spurt naar de première van de musical 'The...

Zanger/acteur Stan Van Samang is peter van de nieuwste productie van Musical Exchange.SINT-NIKLAAS. VZW Musical Exchange zit in volle voorbereiding van een nieuwe musical die op 26 december in...