Stokerij Rubbens wordt opnieuw warme stokerij

ImageZELE. Stokerij Rubens, sinds 1817 aktief in Zele, verlaat haar habitat en trekt naar Wichelen. De stokerij werd in 2007 overgenomen door Dirk Beck en die wil het machinepark vernieuwen. Omdat uitbreiding niet mogelijk is op de huidige locatie in Zele, zocht en vond het bedrijf een nieuwe locatie. In Wichelen weliswaar.

"De nieuwe locatie was noodzakelijk om de verdere groei van het bedrijf te waarborgen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om van Rubbens opnieuw een echte graanstokerij te maken, volgens de traditie van weleer. We pikken

Image
In 2012 trekt Stokerij Rubens naar deze gebouwen in Wichelen.
hiermee de draad op van een activiteit die Rubbens sinds 1920 had afgebouwd", zegt Dirk Beck, zaakvoerder. Stokerij Rubens is een van de weinige nog actieve stokerijen in ons land. Met een opwaardering van het machinepark zal de stokerij energiezuinig kunnen stoken.

Stokerij Rubens zal vanaf 2012 onderdak vinden in de gebouwen van Pack2Pack in Wichelen, het vroegere Produrac. Het gebouwencomplex dateert uit de jaren 1920 en ligt aan de Schelde. Deze locatie biedt de mogelijkheid om grondstoffen zoals granen, flessen en bereide producten via de waterweg aan- en af te voeren. Het heeft in de omgeving bovendien eenzelfde nostalgisch gehalte als de huidige locatie in Zele.  (mb)