Lokerenaar wint Prix Europa Radio Fictie in Berlijn

ImageLOKEREN. Joris Van Damme uit Lokeren heeft in Berlijn de 'Prix Europa Radio Fictie' gewonnen. De 'PRix Europa' is een prijs voor Europese radio- en televisieproducties.  Zijn hoorspel 'Ik zal het u vertellen' haalde van 665 inzendingen uit 40 verschillende landen. Van Damme haalde inspiratie uit het Scheppingsverhaal en Odysseus, al kan hij net zo goed een vleugje inspiratie opgedaan hebben van de TV-serie 'Lost'.

Image
Joris Van Damme won de 'Prix Europa Radio Fictie' (foto: prix-europa)
'Ik zal het u vertellen' gaat over een man die op een eiland terechtkomt maar zich z'n verleden niet herinnert. Hij wil naar huis maar weet meer waar dat is. Wanneer hij van het eiland probeert af te geraken, krijgt ie moeilijkheden. Het verhaal is goed voor de prijs 'Beste Europese radiodrama van 2009'.

De jury roemde creativiteit van Van Damme om het scheppingsverhaal te verwerken tot een origineel blijspel en alle geluidseffecten zelf te maken.

Joris Van Damme is net afgestudeerd aan het RITS en werkt als producer voor XL Air, de webradio van de Vrije Universiteit Brussel en Erasmus Hogeschool Brussel, en als reporter voor de Brusselse stadsradio FM Brussel.  (mb)