Voormalig kampioen tafeltennis genomineerd voor Amerikaanse Hall of Fame

KIELDRECHT. Kieldrechtenaar en voormalig kampioen tafeltennis Norbert Van De Walle is genomineerd voor de Hall of Fame van het Amerikaanse tafeltennis in Las Vegas. In oktober valt de definitieve beslissing. Er is nog enige discussie omdat Norbert Van De Walle geen Amerikaan maar Belg is. De kandidatuur krijgt de steun van Newyorker Dick Miles en andere topspelers uit Chicago.

Norbert Van De Walle domineerde vanaf begin jaren zestig tot midden jaren zeventig het Belgische tafeltennis en behoorde tot de Europese top.
Hoogtepunt waren de kwartfinales van de Europese kampioenschappen in Rotterdam in 1972. Van de Walle moest toen in drie sets weliswaar de duimen leggen tegen toenmalig wereldkampioen Bengston, nadat hij eerder de toenmalige Europees kampioen Orlowski in een bloedstollende vijfsetter had geklopt.
Later maakte Van De walle deel uit van de nationale ploeg in de States en speelde ontelbare demonstraties op alle mogelijke plaatsen waar Amerikaanse militairen waren gelegerd. Norbert en Dick Miles,  ??n van beste spelers die Amerika ooit heeft gekend, werden een onafscheidelijk duo.
Zowat alle Amerikaanse topspelers, die Norbert van nabij heeft gekend en midden van de jaren vijftig tot begin zestiger jaren partij heeft gegeven,  werden opgenomen in de Hall of Fame van het tafeltennis in Las Vegas.

Inmiddels is er ook een derde boekwerk gepubliceerd over de ?History of U.S. Table Tennis?, waarin de periode van 1953 tot 1962 in alle details wordt beschreven. Ook Norbert Van De Walle komt uitvoerig aan bod in dat boek. (mb)