Onzekerheid rond aansluiting woningen op rioleringsstelsel in Bormte

STEKENE. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel in de Bormte te Stekene. De gemeente heeft hiervoor een ontwerper aangesteld. Nog voor de plannen de tekentafel verlaten hebben, is er onduidelijkheid om de eerste woningen, die nu hun afvalwater in een beek lozen, aan te sluiten op de riolering.

"Het probleem dat de bewoners van de rijhuizen in de Bormte na de rioleringswerken, aan de voorkant van hun woning moeten aansluiten leeft bij de bewoners", zegt gemeenteraadslid Christophe Creve (sp.a). Nu lozen de bewoners hun afvalwater noodgedwongen in een gracht achter hun tuin. Creve wou van de gemeente weten of de aansluiting van deze huizen op het nieuwe rioleringsnetwerk in de plannen zijn inbegrepen. Creve lanceerde meteen een voorstel: "Woningen op het buizennetwerk aansluiten, kan voor veel mensen betekenen dat ze in hun woning vloeren moeten openbreken. Voor inwoners die net gerenoveerd hebben of niet over de middelen beschikking om werken te doen, vragen wij om een ontsluiting te voorzien met een buis onder de grond.", zegt Creve. 

De gemeente belooft in haar antwoord het probleem en het voorstel te bespreken met ontwerper, Aquafin en VMW. Gemeenteraadslid Creve had liever gezien dat de gemeente de knoop doorhakt en de woningen aansluit op het rioleringsnetwerk. "Sp.a Stekene betreurt dat de inwoners nu in onzekerheid blijven.", besluit Creve. (mb)