Verdwijning Marcel Willems opgehelderd

Image
Marc Willems werd als vermist opgegeven maar bleek uiteindelijk in het AZ Jette opgenomen te zijn.
SINT-NIKLAAS. Gisteren lanceerde de Sint-Niklase nog een opsporingsbericht voor de 83-jarige Marcel Willems uit Sint-Niklaas. De man was dinsdagavond niet thuisgekomen waarop zijn zoon de politie verwittigde. De man was voor het laatst gezien in het station van Brussel waar hij de trein naar Sint-Niklaas zou nemen. Nu blijkt dat de vermiste man niet vermist was, maar opgenomen in het Algemeen Ziekenhuis Jette. Alleen had het ziekenhuis de familie niet op de hoogte gebracht.

Burgemeester Freddy Willockx vindt het onbegrijpelijk dat het ziekenhuis de familie 24 uur na de opname van de bejaarde man, nog steeds niet had ingelicht. Betere communicatie had volgens de burgervader heel wat ongerustheid bij de familie kunnen voorkomen. Dat het ziekenhuis de familie niet heeft ingelicht klopt niet, liet het ziekenhuis aan onze redactie weten. "De geijkte procedure bij een medische tussenkomst in een levensbedreigende situatie op een openbare plaats, waarbij ook politie aanwezig is (in dit geval de spoorwegpolitie), is dat de aanwezige politie de administratieve en familiale opvolging doet. Daarenboven is de patiënt bij ons binnengebracht via een mug van het militair hospitaal.", aldus Dorrit Moortgat van het ziekenhuis van Jette. 

De medische toestand van Marcel Willems blijft intussen zorgwekkend. (mb)

 

 

Lees ook:

De 83-jarige Marcel Willems is sinds 6 oktober 2009 vermist.SINT-NIKLAAS. Dinsdag, 6 oktober, verdween de 83-jarige Marcel Willems in Brussel. Hij is voor het laatst gezien om 16.15 uur in het...