"Wandelroutes worden verwaarloosd"

Image
Het is even zoeken maar op het Vingerligenpad in Kieldrecht staat wel degelijk een zitbank waar wandelaars even kunnen uitrusten.
BEVEREN. Het is erg gesteld met de wandelroutes in Beveren. Het noorden van het grondgebied van Beveren kende ooit vijf wandelroutes. Daarvan schieten er nog twee over, waarvan er slechts één bewandelbaar is. Gemeenteraadslid Bruno Stevenheydens kloeg deze toestand op de jongste gemeenteraad aan.  

Schepen Peter Deckers gaf toe dat er maar één wandelroute meer bewandelbaar is maar beloofde beterschap. Althans voor het Vingerlingenpad in Kieldrecht dat bijna drie jaar geleden hernieuwd is en sindsdien volledig overwoekerd is. Aan de wandelroutes in Doel en Prosperpolder verandert de

Image
Om door deze poortjes te geraken is enig duw- en trekwerk nodig. Het hoge gras blokkeert een vlotte doorgang.
gemeente niets. Daarmee gaan drie wandelroutes verloren: de dorpswandeling in Doel, de Prosperpolderwandeling en de wandelroute van Doel naar fort Liefkenshoek die onderbroken is door de komst van het Deurganckdok. 

Dan rest het noorden van het Beverse grondgebied nog twee wandelroutes: de Kouterwandeling, een hoofdzakelijk stratenwandeling met een deel over Zeeuws gebied en het zwaar verwaarloosde Vingerlingenpad in Kieldrecht. "Het college beloofde om dat wandelpad onmiddellijk te onderhouden en ook op te nemen (samen met andere wandelingen) in een onderhoudsplan.", zegt Bruno Stevenheydens. Daarmee komt de gemeente deels tegemoet aan de vragen van Stevenheydens die uit naam van het Vlaams Belang aan de gemeente vroeg het pad zo snel mogelijk te snoeien, maaien en te ruimen, de omheiningen te herstellen, signalisatie naar en tijdens de wandeling, het pad op te nemen in een periodiek onderhoudsprogramma, de wandelbrochure aan te passen en werk te maken van andere wandelroutes in het noorden van Beveren. (mb)