Gemeenten werken samen aan toerisme

SINT-GILLIS-WAAS. Het Regionaal Economisch en Sociaal Overlegcomité (RESOC) Waas en Dender gaat een stap verder in de samenwerking tussen de gemeenten. Bedoeling is dat alle Wase gemeenten gaan samenwerken rond toerisme en recreatie. Niet onlogisch als je weet dat toerisme in eigen streek de laatste jaren in de lift zit.  

In RESOC Waas en Dender, waarin gemeenten, provincie en sociale partners zettelen, wordt overlegd over werkgelegenheid en economie. Een eerste opdracht van RESOC is het opstellen van een streekpact waarin de te volgen strategie voor de sociaal-economische ontwikkeling van de regio wordt vastgelegd. Op vraag van enkele gemeenten is daar een elfde hoofdstuk 'toerisme en recreatie' aan toegevoegd. Dit hoofdstuk werd uitgewerkt op basis van de goedgekeurde strategische beleidsplannen van toerisme Scheldeland en Waasland.

Uiteraard wordt dit alles pas van kracht in de gemeente als het is voorgelegd aan de gemeenteraad. RESOC ziet alvast het belang van toerisme als een steeds belangrijker wordende economie in de streek. Volgens het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas bevat het nieuwe hoofdstuk van het streekpact voldoende raakvlakken met het eigen actieplan 'Toerisme 2009' om zich te engageren. (mb)

 

 

Lees ook:

REGIO. De opstart van het Regionaal Forum Lokale Werkgelegenheid is een feit. Nagenoeg alle partners hebben ondertussen de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd en afgevaardigden aangeduid. De...