Werken Haasdonkse Steenweg beginnen op maandag 13 september

TEMSE. Op maandag 13 september start fase 5 van het Totaalplan Velle. Tijdens deze renovatiewerken aan de Haasdonkse Steenweg en de Krekel wordt een nieuwe riolering aangelegd. Daarna zullen het volledige wegdek en de fietspaden heraangelegd worden.

De werken worden door de hogere overheid gesubsidieerd; het niet-gesubsidieerde bedrag wordt gedragen door Temse en St.-Niklaas. Beide gemeenten zullen elk nog zo?n 286.000 euro moeten ophoesten.
Omdat de werken afgestemd moeten worden op de werken aan de Bank, zullen deze aan het kruispunt van de Krekel slechts starten nadat de werken aan de Bank zijn be?indigd. Dat zal vermoedelijk in november zijn. De werken zullen 100 werkdagen duren.
Vanaf het ogenblik dat de werken aan de Haasdonkse Steenweg gestart zijn, zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn van Velle naar de Krekel en omgekeerd. De wegomlegging van Velle naar de Krekel en omgekeerd zal dan gebeuren via Heistraat - Beeldstraat - Vossekotstraat. De Krekel kan ook bereikt worden vanuit de N70, St.-Niklaas-Beveren, via de Vossekotstraat. (mb)