Wiskundecrack Berkenboom wint kangoeroewedstrijd

Image
Dries Heyninck haalde 116 punten op een totaal van 120 punten in de Kangoeroewedstrijd.
SINT-NIKLAAS. Dries Heyninck heeft de wiskundewedstrijd Kangoeroe gewonnen. De wedstrijd loopt in meer dan 40 landen en maakt sinds dit jaar deel van de Vlaamse Wiskunde Olympiade in samenwerking met Technopolis. De wedstrijd laat jongeren creatief omgaan met wiskunde in verschillende reken-, denk- en doepuzzels.

Berkenboom Humaniora neemt al een tiental jaar met een honderdtal leerlingen deel aan de wiskundewedstrijd. Niemand is verplicht om deel te nemen maar toch slaagt wiskundelerares Kristel Vanhoyweghen er in om jaarlijks voldoende leerlingen te motiveren omdat "wiskunde leuk en uitdagend kan zijn". Maar Berkenboom leverde dit jaar de winnaar in de prestigieuze wedstrijd. Dries Heyninck scoorde 116 op 120 te verdienen punten. Dries zegt z'n overwinning aan de school te danken te hebben: "Eigenlijk worden we uitgedaagd om oefeningen, zoals die ook in de wedstrijd voorkomen, op te lossen. In toetsen en taken komen we deze wiskunderaadsels , met betrekking op dat bepaald leerstofonderdeel, ook tegen. Omdat ik dit erg toffe raadsels vind, heb ik er thuis nog meerdere opgezocht en opgelost. Wiskunde is dan ook mijn lievelingsvak."

Image
Dries Heyninck haalde 116 punten op een totaal van 120 punten in de Kangoeroewedstrijd. Medeleerlinge Mieke de Coster behaalde met 88 op 120 ook een zeer mooi resultaat.

Mieke de Coster, ook een leerling aan Berkenboom Humaniora, verdiende met 88 op 120 ook een plaats in de top 100. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De Humaniora Onze-Lieve-Vrouw Presentatie behaalde voor de tweede keer op drie jaar tijd de eerste plaats in de Kangoeroewedstrijd, een Europese wedstrijd wiskunde. De eerste keer...