Beverse truckrun omgedoopt tot Memorial Marjolein Bracke

Image
De Beverse Truckrun heeft voortaan De Marjolein Memorial, hier voor haar truck. (foto: Rudy Heirman)
BEVEREN. Op zaterdag 30 mei rijdt de achtste Beverse truckrun uit met het gekende concept: een collonne trucks en motoren nemen minder-validen en hun begeleiders mee op trip van 43 kilometer door het Waasland.  De naam is wel gewijzigd. Vanaf nu heet de Beverse Truck de Marjolein Bracke Memorial.

Met de naamsverandering eren de organisator Marjolein Bracke die op 12 juni overleed bij een werkongeval. De 19-jarige Marjolein was ondanks haar jonge leeftijd trucker in hart en nieren bij transport Roosens. De levenslustige jongedame zat vol ambitie: zo wou ze ooit een eigen zaak oprichten.

truckrun

Bij de laatste editie eden meer dan 180 trucks mee in de tweejaarlijkse truckrun. Naast de naamsverandering, kozen de organisatoren voor een nieuw start- en eindpunt. “Er waren enkele klachten omdat de site in 2007 ver verwijderd was van voorgaande locatie. Daardoor waren er weinig toeschouwers. “, zegt organisator Rudy Heirman. Dit jaar slaat de Marjolein Bracke Memorial haar tenten op op het terrein van de firma Heyrman-Deroeck in het Doornpark te Beveren. Om het evenement veilig te laten verlopen is zaterdag 30 mei het Doornpark enkel via de N70 bereikbaar. De toegang vanuit de Boerenstraat zal afgesloten zijn.

Vanaf 8 uur 's ochtends kunnen minder-validen en hun begeleiders zich gratis inschrijven voor de truckrun, die tussen 10 uur en 10u30 zal vertrekken voor een tocht van 43 kilometer door het grondgebied van Beveren. Enkel in Haasdonk zal de colonne niet passeren. Dat komt omdat daar een gewichtslimiet van 1,5 ton is. Acteur Marijn Devalck is opnieuw peter van het project en zal, net als voorgaande jaren, achter het stuur van truck kruipen. Tegen het middaguur zal de lange reeks trucks en motoren opnieuw arriveren in het Doornpark, waar een aantal attracties de aanwezigen zullen opwachten. In de namiddag zijn er rondritten met trikes.

pendelbus

Mindervaliden die niet voor vervoer kunnen zorgen, kunnen dankzij een pendelbus toch deelnemen aan de Memorial Marjolein Bracke. Er zijn drie opstapplaatsen: aan het station in Beveren (8u30), aan de bushalte op de Beverse markt (8u45) en de aan de Katholieke Kring in de Pastoor Steenssensstaat (9u15).

Image
de organisatoren stellen de affiche van de Marjolein Bracke Memorial voor.

info: beversetruckrun.be
(mb)

 

Lees ook:

Zaterdag reed de eerste Memorial Marjolein Bracke uit. Voorheen heette het evenement 'Beverse truckrun'.BEVEREN. Zaterdagochtend daagden tussen 220 en 250 trucks en ruim 30 motards op om mee te...