"Nieuwe cultuurfolder uitgebreider maar herkenbaar"

Image
Schepen van cultuur Steven De Beule stelt de nieuwe cultuurfolder voor.
SINT-GILLIS-WAAS. Gisteravond is in Sint-Gillis-Waas het programma en folder van het nieuwe cultuurprogramma voorgesteld. Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n uitgebreide folder aanbiedt waarin zowel het programma van Gemeenschapscentrum De Route en tentoonstellingen in de bibliotheek als de programmatie van de verschillende theatergezelschappen vervat zitten.

"Het was ook nodig om de dingen wat meer te structureren want we liepen op dat vlak een beetje achterop", zei Steven De Beule, schepen van cultuur. "Er is voor de folder gekozen voor een typische stijl met druk behangpapier, die wordt meegenomen in de huisstijl van cultuur. Dus als je iets ziet met een druk behangpapier, gaat het om cultuur. Het cultuuraanbod zelf is afwisselend met verschillende, voor ieder wat wils."

Eén keer per maand zet GC De Route een bekende naam op de affiche. Zo zullen o.a. Gunther Neefs, Voice Mail, Echt Antwaarps Theater, Erik Melaerts & Jean Blaute en Alex Agnew hun opwachting maken in de cultuurtempel van Sint-Gillis-Waas.

Ook qua tentoonstellingen heeft het komende seizoen wat te bieden. Vanaf augustus zijn maandelijkse tentoonstellingen in de bibliotheek, elk met een eigen thema. Zo wordt augustus stripmaand met een tentoonstelling met werk van Oost-Vlaamse striptekenaars, in september staat de legendarische Reynaert centraal en in oktober toont de bibliotheek een fotoreportage van 10 jaar Stekelbees. In GC De Route krijgen plaatselijke kunstenaars uit de verschillende deelgemeenten van september tot het einde van het jaar een plaats om hun werk te tonen.

De nieuwe folder bevat ook het programma van het 'Huis van de evolutie' en andere tentoonstellingsruimten  en van de theatergezelschappen.

"De ticketverkoop voor GC De Route zal dit jaar gestructureerder verlopen. Vorig jaar waren sommige voorstellingen zo snel uitverkocht dat er geen tickets meer waren voor mensen die een abonnement wilden kopen en dat willen we nu vermijden.", aldus De Beule. De verkoop van de abonnementen start op woensdag 13 mei. Een abonnement voor 5 voorstellingen kost 60 euro. Vanaf 10 juni start de losse ticketverkoop. De nieuwe folder is verkrijgbaar in GC De Route, Stationsstraat 201 te Sint-Gillis-Waas. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Zaterdag is het programma van CC Sint-Niklaas voor seizoen 2022-2023 bekend gemaakt. Het programma bevat een bonte mengeling van bekende en veelbelovende artiesten,  indrukwekkende...

SINT-NIKLAAS. Het programma van het cultureel centrum in Sint-Niklaas bevat voor het seizoen 2019-2020 vertrouwde en nieuwe elementen met oog voor lokaal talent. Zo staan onder andere Karl Meersman,...

Maandagavond 8 juni wordt het nieuwe cultuurprogramma aan het publiek voorgesteld.BEVEREN. In Beveren is het nieuwe culturele programma van voorgesteld. Ter Vesten houdt vast aan een afwisselend...