‘Het geheim van de Prulhofput’ voorgesteld

Image
de cover van 'Het geheim van de prulhofput'
STEENDORP. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Davidsfonds Steendorp werd het stripverhaal 'Het geheim van de Prulhofput' van Tony Peirsman boven het doopvont gehouden. Het fantasierijke verhaal speelt zich af in Steendorp, aan het Prulhof en de steenbakkerij. Een aantal bekende figuren uit de scheldegemeente, zoals de burgemeester en de belleman, kregen een rol.

Auteur Tony Peirsman werd duidelijk beïnvloed door populaire strips uit z'n jeugdjaren zoals Piet Pienter, Bert Bibber en Suske en Wiske. Peirsman profileerde zich in verschillende illustraties als pentekenaar, was als Pol Plexiglas actief voor het Radio 2-programma Lukraak en tekende cartoons en schreef gedichten. Nu maakte hij z'n eerste, en naar verluid ook laatste, stripalbum 'Het geheim van de Prulhofput'.

Het album kost 6 euro en is enkel is verkrijgbaar bij Tony Peirsmans, Grote Dweersstraat 13, en de Toeristische Dienst , Markt 1 te Temse. (mb)

Image
Tony Peirsman (centraal) met burgemeester Luc De Ryck, de schepenen Wim Van Rossen en Franky De Graeve en bestuursleden van het Davidsfonds

 

Lees ook:

de cover van de strip 'Het geheim van de prulhofput'STEENDORP. Ter gelegenheid van 75 jaar Davidsfonds Steendorp wordt op zondag 3 mei het stripverhaal 'Het geheim van de prulhofput' van...