Vier gemeenten starten sociaal verhuurkantoor

SINT-GILLIS-WAAS. Goede en betaalbare huurwoningen worden stilaan een schaars goed en dat drijft steeds meer mensen met een beperkt inkomen naar de sociale huurmarkt. Daardoor worden de wachtlijsten langer en blijven diezelfde mensen langer duurdere woningen huren. Om daar een antwoord op te bieden gaan Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Sint-Gillis-Waas samen een sociaal verhuurkantoor uitbouwen.

Het sociaal verhuurkantoor gaat woningen op de particuliere markt huren en deze verder verhuren aan mensen die zelf geen betaalbare woning vinden. De manier van werken moet ook voorkomen dat minder begoede mensen het slachtoffer worden van huisjesmelkers.

De gemeente Sint-Gillis-Waas voorziet een sociale subsidie voor diegene die geen beroep kunnen doen op subsidies van de hogere overheid zoals de provinciale huursubsidie en installatiepremie. Voorwaarde is dat de huurder een woning huurt van het Sociaal Verhuurkantoor (SOVEKA) en geen huursubsidie ontvangt van een andere overheid. Bovendien moet de woning moet gelegen zijn op het grondgebied van de gemeente Sint-Gillis-Waas en de huurder moet zich inschrijven bij de gewestelijke bouwmaatschappij. De gemeentelijke sociale huursubsidie geldt voor drie tot 6 jaar.

Wie meer wenst te weten over de gemeentelijke sociale huursubsidie kan terecht op de afdeling Welzijn en Jeugd, Kerkstraat 29 te Sint-Gillis-Waas. De dienst is bereikbaar op het telefoonnummer 03/727 17 36 en op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het OCMW staat voor de verhuur van woningen via het sociaal verhuurkantoor. Het OCMW is bereikbaar via 03/727 14 50 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

 

Lees ook:

REGIO. Het Sociaal Verhuurkantoor Waasland (SVK) heeft haar woningbestand uitgebreid met een woning met twee appartementen in de Kleine Laan in Sint-Niklaas. Daarmee heeft het kantoor 250 woningen...