Corona COVID-19 infolijnen

Beveren: 03 750 15 15 (open: ma-vri: 8.30-17.00, zaterdagvoormiddag)
Kruibeke: 03 740 02 19
Moerbeke: 09 346 80 05
Sint-Gillis-Waas: 03 727 17 00, info@sint-gillis-waas.be
Sint-Niklaas: 03 760 92 71 (open: ma-vri: 9.00-12.00, 14.00-16.00), coronavirus@sint-niklaas.be
Stekene: stekene.be/corona
Temse: 03 710 13 75 (tijdens kantooruren), 03 771 05 87 (buiten kantooruren), corona@temse.be

Gratis algemeen infonummer: 0800 14 689
Algemene info: info-coronavirus.be, info-coronavirus@health.fgov.be

Huisartsenwachtpost (weekend): 03 361 03 61

Ambachtelijk Weekend blijft toeristische topper

Het 25ste Ambachtelijk Weekend was opnieuw een succes. Zaterdag lag de opkomst iets lager. De oorzaak hiervan was ongetwijfeld het slechte weer ?s morgens.
Zondag was traditioneel een topdag met dit jaar weer opmerkelijk veel fietsers. Opvallend was dat men zeer veel naar de Trappersroute vroeg. Veel verenigingen kochten op voorhand de brochure en stippelden een eigen fietstocht uit.

Het wordt ook steeds duidelijker dat mensen het Ambachtelijk Weekend jaar na jaar meemaken en hierbij steeds duidelijker kiezen voor de traditionele ambachten en de locaties waar een kwalitatieve uitleg en boeiende demonstraties worden gegeven.

De bustocht voor senioren, georganiseerd door Toerisme Waasland, was ook dit jaar volgeboekt. Ook Sint-Gillis-Waas organiseerde een bustocht ter gelegenheid van het Ambachtelijk Weekend.

Ook blijkt dat zeer veel bezoekers van buiten de regio komen. Er kwamen dit weekend opmerkelijk veel telefoons uit het Antwerpse om te vragen waar de brochure kon verkregen worden. Deze brochure blijkt trouwens een onmisbaar iets te zijn om het Ambachtelijk Weekend optimaal te kunnen bezoeken. De verkoop ervan is dan ook sterk gestegen en op verschillende verkooppunten moesten er in laatste instantie nog brochures bijgeleverd worden. Een record aantal werd dit jaar genoteerd in Hulst, waar men maar liefst 360 brochures meer verkocht dan vorig jaar.

De derde editie van de culinaire wedstrijd was opnieuw een schot in de roos. Winnend restaurant Gasthof Malpertus serveerde weer heel wat mensen het steekgerecht ?Met lamszwezerik gevulde Vita-kip ?Vossebeet?, vergezeld van gekonfijte groenten uit de Waaslandse moestuin?.

Volgend jaar is het Ambachtelijk Weekend op 20 en 21 augustus.