Temse en Bornem willen betere oplossing voor overgang Scheldebrug voor fietsers

TEMSE. Door onderhoudswerken aan de Scheldebrug in Temse is het voet-fietspad nog tot eind mei 2005 afgesloten. Het feit dat het wandelpad aan de andere zijde van de brug enkel te bereiken is via trappen, heeft heel wat reacties uitgelokt. De gemeente Temse heeft deze problematiek woensdag besproken met de dienst Zeeschelde.

De eis om de herstellingswerken binnen een beperkte periode af te werken en het pad terug toegankelijk te maken is volgens de dienst Zeeschelde niet mogelijk. Op het reeds afgewerkte stuk worden nl de materialen gestockeerd. Wel is beslist het alternatieve pad uit te rusten met grote stalen constructies met anti-sliphout op de trappen , minder stijgingspercentage en overlopen tussen de verschillende verdiepingen. De constructies zullen aan beide zijden nog deze week voltooid zijn. Verder zal de Afdeling Zeeschelde extra beveiliging aan te brengen aan de Scheldezijde van de ballustrade van het alternatieve pad.
De Afdeling Zeeschelde zal de gemeentebesturen van Temse en Bornem informeren over de haalbaarheid van een snelle herstelling van het voet-en fietspad zodra ze de zaak met de aannemer heeft besproken. (mb)