Stad wil avontuurlijk speelterrein in Mierennest

SINT-NIKLAAS. Op vraag van de deeljeugdraad van Belsele ging de stad Sint-Niklaas op zoek naar een geschikte locatie om groene speelruimte in te richten. In het kader van ‘Ontwikkeling speelbossen’, een onderdeel van het milieu- en jeugdbeleidsplan, kocht de stad in 2005, met de steun van de Vlaamse overheid, 4ha grond nabij de wijk Mierennest in Belsele om een speelbos te ontwikkelen. Nu gaat de stad een stap door een avontuurlijk speelterrein in te richten.

Het speelbos en -terrein liggen op wandelafstand van de wijk Mierennest en basisschool Gavertje 4. Ook de Belseelse jeugdlokalen en basisschool Sint-Lutgart zijn vlakbij. Na een inspraakmoment met deze scholen heeft de stad beslist het terrein als een avontuurlijk speelterrein in te richten waar kinderen hun creativiteit en inventiviteit kunnen ontplooien. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van materiaal dat er plaatse aanwezig is en dus niet met vooraf gemaakte speeltoestellen.

Image
Het inrichtingsvoorstel speelzone 'Mierennest'
 

De speelzone krijgt struik- en boomranden, struik- en boomranden, fruitbomen en andere bloemrijke boom- en struiksoorten, een takkentunnel, een ontmoetingsplaats, wilgeniglo’s, een natuurlijke water- en modderpoel en een speelheuvel.

Het speelterrein zal in 2011 klaar zijn. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Deze week is het nieuwe nieuwe speelterrein aan speelbos De Mierennest in Belsele geopend. Kinderen van speelpleinwerking Belspeelse mochten het langverwachte speelterrein officieel...

SINT-NIKLAAS. De Fietsersbond Sint-Niklaas wil de fietssnelweg F4 in Belsele en Sinaai rechttrekken. Nu zitten er vervelende kniks in het tracé waardoor de fietssnelweg meerdere keren de spoorweg...