Regels sociaal stookoliefonds gewijzigd

SINT-GILLIS-WAAS. Wie beroep wil doen op het sociaal stookoliefonds moet rekening houden met (ver)nieuw(d)e regels. De belangrijkste wijziging is dat het sociaal stookoliefonds nu een volledig kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december, tussen zal komen. De wijziging zorgt voor een langere aanvraagperiode, wat op zijn beurt een toevloed aan aanvragen moet vermijden.

De tweede wijziging is de overheveling van de vierde categorie naar de FOD Economie. Voor leveringen sinds 1 januari 2009 staan de OCMW’s enkel nog in voor de eerste drie categorieën. Om te voorkomen dat bepaalde aanvragers niet kunnen genieten van de verwarmingstoelage, is de interventiedrempel afgeschaft. Die drempel is afgeschaft omdat in de december jl sommige mensen de toelage niet kregen omdat de stookolieprijs onder de drempel was gezakt. Tot slot garandeert het reglement nu een minimale toelage van 210 euro voor 1500 liter.

De derde wijziging betreft de afschaffing van de interventiedrempel. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat, zoals in december 2008 is voorgevallen, bepaalde aanvragers niet konden genieten van de verwarmingstoelage aangezien de prijs onder de interventiedrempel was gezakt. (mb)