Lokeren rouwt om gemeenteraadslid

Image
Marc Maes overleed in de nacht van 25 op 26 februari na een slepende ziekte. (foto: OpenVLD Lokeren)
LOKEREN. In de nacht van 25 op 26 februari is Marc Maes na een slepende ziekte overleden. Hij is 55 jaar geworden. Maes was sinds 1983 gemeenteraadslid. Hij was ook provincieraadslid, fractieleider van Open VLD Lokeren en twaalf jaar lang schepen van onder meer financiën, ruimtelijke ordening, onderwijs en lokale economie van de Stad Lokeren.

Marc Maes was sinds 1995 lid van de Raad van Bestuur van de Intercommunale Durme-Moervaart. In 2001 werd hij ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van IDM, waarna hij in 2007 tot voorzitter werd verkozen. Hij was tevens lid van het Dagelijks Bestuur van de Intercommunale Land van Waas.

Bij het stadsbestuur en de intercommunales is de verslagenheid groot. "Marc Maes was alom gekend en gewaardeerd als een man met aanzienlijke intellectuele capaciteiten, een politicus met visie en inzicht, een aimabel en bescheiden man. Zijn scherpe juridische en maatschappelijke inzichten, zijn grote werkkracht en zijn bestuurskwaliteiten hebben in niet geringe mate onze stad mede gevormd. Hij was een man die, op zijn heel eigen rustige en rationele manier, mensen kon samenbrengen en oplossingen kon smeden, zelfs in heikele politieke dossiers.", aldus burgemeester Filip Anthuenis.

De burgemeester heeft namens het stadsbestuur, het stadspersoneel en alle mandatarissen waar de heer Maes mee heeft samengewerkt in zijn lange politieke carrière, aan de familie zijn diepe rouw betuigd. (mb)