Nieuw verkeerskooppunt N49 in Moerbeke

Image
Het nieuwe complex, in het rood aangeduid op de kaart, moet de verkeersstroom aan de Kruisstraat-N49 in Moerbeke veiliger en vlotter maken.
MOERBEKE. Maandag start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met de aanleg van een nieuw op- en afrittencomplex met een brug over de N49 in Moerbeke. Dat moet het huidige kruispunt van de N49 met de Kruisstraat vervangen en het verkeerstroom vlotter en veiliger maken. De voorbereidende werken zullen geen hinder voor het verkeer en omwonenden met zich meebrengen.

Na het weekend, op maandag 2 februari, start Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met grondwerken en het rooien van bomen en struiken naast de N49 in de omgeving van de Kruisstraat. Bedoeling is om het terrein bouwklaar te maken voor het gloednieuwe op- en afrittencomplex dat naast het bestaande kruispunt N49 met de Kruisstraat in Moerbeke zal gebouwd worden. Langs beide zijden van de N49 komt aan het einde van de nieuwe op- en afritten een rotonde. Een nieuwe brug over de N49 zal beide rotondes met elkaar verbinden.

In april start de eigenlijke bouw van het nieuwe complex met brug en rotondes. Ook de (her)aanleg van de verbindings- en parallelwegen starten in april. Het complex moet in de zomer van 2010 klaar zijn.

Image
Het nieuwe complex, in het rood aangeduid op de kaart, moet de verkeersstroom aan de Kruisstraat-N49 in Moerbeke veiliger en vlotter maken. Het nieuwe complex komt naast het huidige kruispunt, dat open blijft open tot einde van de werken.

De N49 en de Kruisstraat blijven tijdens de gehele duur van de werken open. Er wordt weinig of geen hinder verwacht. (mb)

 

Lees ook:

een kaartje met de nieuwe verkeerswisselaar aan de E34 in MoerbekeMOERBEKE. De Vlaamse overheid is al enkele maanden bezig met de aanleg van een nieuw verkeersknooppunt aan de E34 in Moerbeke....

MOERBEKE. De aanleg van het nieuwe verkeersknooppunt op de E34 in Moerbeke schieten goed op. Momenteel wordt de toekomstige afrit naar Moerbeke in de richting van Antwerpen aangelegd. Daardoor zal...

Vanaf maandag 14 september moet het verkeer door de middenberm van de E34 in Moerbeke. Gedurende twee maanden worden brugliggers geplaatst.MOERBEKE. Sinds februari bouwt de dienst Wegen en Verkeer...

Plan van de nieuwe verkeersstroom aan het knooppunt Moerbeke.MOERBEKE. Op maandag 20 april start de dienst Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen met de aanleg van de brug over de E34 te Moerbeke. Daarmee...