In BS De Bever werd Toeka geboren

Image
In BS De Bever werd Toeka geboren. Tot groot jolijt van de leerlingen. Rond Toeka worden nu thema’s uitgewerkt in de klassen met een neerslag op de ganse school.
BEVEREN. In de BS De Bever in de Donkvijverstraat is woensdagmorgen Toeka geboren en die zal dan verder gans het schooljaar rondvliegen in de school. Toeka is de naam van een speelse rode vogel die leeft in het bos van Tissertof. Hij wil de kinderen laten stilstaan bij hun denken, hun gevoelens en hun gedrag op sociaal vlak. Dit project kon tot stand komen met de medewerking van Lions club Antwerpen en de gemeente Beveren.

 

Samen met Toeka zullen de kinderen ontdekken hoe zij aan een leuke sfeer kunnen werken in de klas en op school.  Die positieve sfeer is bijzonder belangrijk voor het welbevinden van de kinderen. Alleen als de sfeer binnen een groep goed is en als de kinderen voldoende veiligheid en vertrouwen voelen, zullen zij kunnen leren op cognitief en sociaal vlak.

 

BS De Bever koos voor dit educatieve programma omdat de verschillende thema’s van dit programma de mogelijkheid bieden om deze positieve doelstellingen waar te maken. Het 1ste thema was nu de geboorte van Toeka. Het is een pop die deel uit maakt van het educatief pakket Leefsleutels dat geschonken werd door de plaatselijke Lions Club aan 19 basisscholen in Beveren. Elk pakket bevat een aantal lesmappen en de handpop Toeka. De komst van Toeka werd speels aangepakt.

 

Eerst verscheen er op school een nest met een ei, dinsdag 4 november kam er de eierdokter langs om het ei in het nest te bestuderen. En woensdagmorgen rond een uur of negen, werd Toeka dan geboren.


Op vrijdag 14 november om 14u30 wordt op de overdekte speelplaats van het lager, een Toekaborrel aangeboden.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

VRASENE. De leerlingen van de vrije basisschool De Zonnepit in Vrasene kregen op de eerste schooldag gisteren al meteen een cadeautje mee naar huis. Omdat de kleurrijke vogel Toeka zijn eerste...

VRASENE. Veel komt het niet voor, maar De Zonnepitschool gaat op woensdag 1 september al onmiddellijk feestvieren. Op 1 september vieren ze om 8u30 met de hele school de eerste verjaardag van Toeka....

VRASENE. Vandaag gingen ook de schoolpoorten van basisschool De Zonnepit uit Vrasene na een deugddoende vakantie opnieuw open. De directie van de school willen dit jaar duidelijk het lesgeven en...