Klusjesdienst nu voor iedereen

TEMSE. Vanaf vandaag, zaterdag 1 november, is de klusjesdienst van het Temsese OCMW beschikbaar voor alle inwoners van Temse. De klusjes startte op 15 juli en was toen enkel beschikbaar voor de OCMW-thuiszorgdiensten. De uitbreiding komt er op vraag van de Temsese burgers.

 

Het OCMW van Temse startte afgelopen zomer met een klusjesdienst om de eigen thuiszorgdiensten te ondersteunen. Bedoeling was om bij mensen thuis kleine klusjes, waarvoor geen vakman gevonden kan worden, op te knappen zoals kleine behang- en schilderwerken of herstellingen aan en in de woning. Na een positieve evaluatie én op vraag van heel wat inwoners van Temse wordt de dienst beschikbaar voor alle inwoners. Het OCMW heeft echter wel een prioriteitenlijst gemaakt. Daardoor krijgen bejaarden, zieken en mindervaliden, die zelf niet in staat zijn klusjes uit te voeren, voorrang.

 

De klusjesdienst is niet gratis. Het OCMW houdt voor de prijs rekening met het inkomen, verrekend met een forfait van 7 euro per uur en een kilometervergoeding van 30 eurocent per kilometer.

 

Image
vlnr: diensthoofd technische dienst OCMW Karel Fonck, OCMW-voorzitter Ingrid Meeus en OCMW-klusjesman Peter Mettepenningen
 


De klusjesdienst is bereikbaar op het telefoonnummer 03/710.25.42. (mb)