Gouverneur Denys tevreden over strenger drugsbeleid Terneuzen

OOST-VLAANDEREN/WAASLAND. Via  de Euregio 'Scheldemond' hoort het Waasland en meer bepaald zeerzeker de gemeente Beveren tot een geheel dat betrokken is bij Zeeland en dan ook het drugsbeleid volgt. De provincies Zeeland, Oost-en West-Vlaanderen hebben sinds maart 2007 een gemeenschappelijk actieplan opgemaakt om de overlast van het gedoogbeleid en het drugstoerisme aan te pakken.

 

Dat drugsproblematiek  over de grens anders werd aangepakt dan in ons land was algemeen geweten.  Oost-Vlaams Gouverneur André Denys is erg tevreden over de recente beslissing van de gemeente Terneuzen om het gedoogbeleid binnen overzichtelijke banen te leiden.

 

Er is dus een nieuwe beleid vast te stellen en de recente sluitingen van twee coffeeshops (Checkpoint en Miami) zijn  het bewijs dat de gerechtelijke en bestuurlijke instanties van Zeeland en Terneuzen de afspraken respecteren en de overlast maximaal willen bestrijden. Maar de Zelzaatse burgemeester Freddy De Vilder reageerde en betwistte de sluiting van die coffeeshops omdat daardoor het probleem zich verplaatste naar zijn gemeente.

 

De gouverneur ging dan ook met praten met de burgemeester die uiteindelijk de inspanningen van de provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen waardeert en goedkeurt. De overlast in Zelzate wordt beschouwd als een tijdelijke overgangssituatie. De toename van het dealen in Zelzate zal aangepakt worden door verscherpte handhavingsmaatregelen.

 

Binnen het Euregionaal actieplan wordt ook voorzien in een sensibiliseringscampagne die gericht is op een grotere bewustwording van de negatieve invloed van cannabisgebruik op het rijgedrag. Deze sensibiliseringscampagne zal versneld ontwikkeld worden.(r.d.)
.