Temse nam afscheid van gemeenteontvanger Rudy Boodts

TEMSE. We hadden het reeds aangekondigd dat Temse een nieuwe gemeenteontvanger had met Johan Smet en nu is donderdag ook afscheid genomen van zijn voorganger Rudy Boodts. Hij was 37 jaar lang in dienst van het gemeentebestuur, waarvan 26 als ontvanger. Het afscheid omvatte een feestzitting, gevolgd door een quiz onder het personeel.

 

Op de feestzitting werden toespraken gehouden door achtereenvolgens gemeentesecretaris Luc Verhulst, schepen van Financiën Franky De Graeve en burgemeester Luc De Ryck. Elk vanuit zijn eigen invalshoek prees de kwaliteiten van de ontvanger.


Uit handen van alle aanwezige leden van het college mocht hij een waaier van attenties in ontvangst nemen, inclusief bloemen voor zijn echtgenote. Zijn opvolger, Johan Smet, werd aan het personeel voorgesteld. Na de receptie volgde een amusante quiz, samengesteld door de Vriendenkring van het gemeentepersoneel.

 

Image
Zittend v.l.n.r. de nieuwe gemeenteontvanger Johan Smet, schepen Wim Van Rossen, gemeentesecretaris Luc Verhulst, burgemeester Luc De Ryck, afscheidnemende ontvanger Rudy Boodts en de schepenen Franky De Graeve en Debby Vermeiren.
 

 

Rudy Boodts, geboreh in Temse in 1952, volgde na zijn humaniora (Wetenschappelijke A) Bestuurswetenschappen (oriëntatie gemeenteontvanger) en trad in dienst bij het gemeentebestuur in 1971. Tot 1978 was hij als opsteller werkzaam op de financiële dienst, daarna op de dienst burgerzaken, waarna opnieuw op de financiële dienst.
In 1979 werd hij bevorderd tot onderbureauchef, in 1980 tot bureauchef. In 1982 volgde hij Albert Spildooren op als ontvanger of in moderne taal ‘financieel beheerder’). (rd)