Marleen Coucke wil water in de zaal

BEVEREN. De Beverse gemeenteraad wordt telkens door een groep burgers bijgewoond. Veelal zijn het ook wel dezelfde gezichten die te zien zijn maar soms gebeurt het dat er echt wel veel volk aanwezig is. Op de laatste gemeenteraadsvergadering stelde het nieuwe gemeenteraadslid van Vlaams Belang, Marleen Coucke, voor om achteraan in de raadszaal water te voorzien voor de geïnteresseerde inwoners die de gemeenteraad bijwonen. Burgemeester Van de Vijver beloofde om het voorstel te bekijken.

 

Marleen Coucke: "Voor dat ik het genoegen had om op deze raadszetel te zitten, heb ik bij wijlen de debatten gevolgd vanuit een stoel in deze raadzaal, 'het publiek' genoemd. Geboeid door de bijzondere interessante debatten heb ik toen dikwijls  ademloos met open én droge mond geluisterd naar de verschillende sprekers. Mijn eerste deelname hier als raadslid op dinsdag 30 september werd meteen een marathonvergadering tot half één ‘s nachts.”

Daarbij was ze nu ook het publiek indachtig en vroeg nu aan het college om aan hen te denken want aldus Marleen “ Zij  zijn de enige mensen in deze raadszaal die hun dorst niet kunnen lessen en het zijn ook de enigen die niet betaald worden om hier aanwezig te zijn. Voor hen is er geen water in de raadzaal."

 

Het raadslid zwaaide ook de lof naar de burgers die op een gemeenteraad aanwezig zijn. "Het zijn de weinigen van de om en bij de  45.000 inwoners uit de gefusioneerde gemeente Beveren die hun democratisch recht uitoefenen om in de publieke tribune te evalueren hoe wij, hun verkozenen, of beter nog hun afgevaardigden, de zorgen en vragen omzetten in acties en of besluiten. Het zijn de weinige burgers die hun televisie of computer hebben afgezet om hier te komen luisteren naar het gevoerde beleid in Beveren."

 

Zij vroeg daarom dan ook aan voorzitter Marc Van de Vijver, om voor dit publiek dat de moeite doet om naar deze raadzaal te komen luisteren, water te voorzien. Een vraag die  vroeger ook al meer dan eens werd gesteld maar nooit positief  ingevuld. "Vandaar mijn verzoek, om achteraan in de raadzaal water te voorzien, zodat nét zoals de voorzitter, de schepenen, de raadsleden en de verslaggevers, ook de burgers hun dorst kunnen lessen.", besloot Marleen Coucke. (Rolf Duchamps)