Stijlvolle fotokalender voorgesteld in Lokeren

Image
Burgemeester Anthuenis bijzonder geïnteresseerd in de fotokalender van De Deurzakkers
LOKEREN. Toen de Lokerse carnavalvereniging De Deurzakkers op zoek was naar een middel om hun kas te spijzen, kwamen zij op het idee een fotokalender uit te geven. Zij hebben daarvoor beroep gedaan op de vrouwelijke leden van de vereniging en de barmeisjes van café Fallstaf, waar hun lokaal gevestigd is.

 

De vereniging kreeg de medewerking van Ryan Rombaut, gekend in Lokeren en ver daarbuiten voor zijn prachtige foto’s, o.a. ook van de Lokerse Feesten. Hij bracht hen op het idee, om de dames in een Lokers kader te fotograferen. Bedoeling was niet om er een naaktkalender van te maken, maar ook zonder dat mag gezegd worden dat zowel de modellen als de Lokerse plekjes mooi in beeld gebracht zijn. Dat alles in stijlvolle zwart-wit foto’s, o.a. bij de Heirbrugmolen, en langs de Durme en de Moervaart.

 

Uit ruim 5000 foto’s moesten er uiteindelijk 12 gekozen worden. Dit schijnt een niet zo eenvoudige taak geweest te zijn voor de leden van De Deurzakkers, fotograaf Ryan Rombaut zelf en Luc Bonnaerens van grafisch bedrijf Combo. Het resultaat werd in elk geval een mooie kalender, waarop de koper, naast de vermelding van feestdagen, verlofperiodes en carnavalactiviteiten, nog ruim voldoende plaats heeft om er maandelijks zijn eigen dagagenda bij te schrijven.

 

Image
Ontwerper en bestuurslid van De Deurzakkers zijn fier op hun kalender 2009
 

 

De kalender is voor 8 euro te koop bij Standaard Boekhandel in Lokeren, en bij een aantal andere krantenwinkels waar een affiche over de kalender in het uitstalraam hangt. De initiatiefnemers overhandigden vorige zaterdag een eerste exemplaar aan schepen Sabine Van Rysselberghe en aan burgemeester Anthuenis. (jdw)