Deskundige in bibliotheekraad

ZWIJNDRECHT. Ook in de Plaatselijke openbare bibliotheek werd een ontslag en een vervanging genoteerd in de bibliotheekraad. Bovendien werd ook een deskundige aangesteld in die raad. Het aantal leden van de bibliotheekraad van de Plaatselijke Openbare Bibliotheek werd vastgesteld op 26 (13 vertegenwoordigers van de gemeentelijke overheid en 13 vertegenwoordigers van de gebruikers en de strekkingen).

Willemijn Langius, die aangesteld was als vertegenwoordiger van de gebruikers, heeft haar ontslag gegeven. Doordat ze onlangs is verhuisd naar Antwerpen kan ze geen lid meer zijn van de bibliotheekraad van Zwijndrecht. Linda Aerts, die tijdens de vorige legislatuur deel uitmaakte van de bibliotheekraad, heeft zich kandidaat gesteld als vertegenwoordiger van de gebruikers.

Mevrouw Greet Spaepen uit Burcht, stelde zich ook kandidaat voor de bibliotheekraad. Het decreet laat toe dat de bibliotheekraad uitgebreid wordt met een aantal deskundigen en Greet komt daar zeker voor in aanmerking. Zij is immers fondsredacteur jeugdboeken geweest bij de uitgeverijen Standaard en De Eenhoorn. Later werd zij directeur van Villa Kakelbont. Verder was zij acquirerend redacteur bij Uitgeverij Houtekiet. Zij heeft de Belgische IBBY-afdeling (International Board on Books for Young People) mee opgericht, was bestuurslid van het Vlaams Fonds voor de Letteren en vertaalde enkele prentenboeken uit het Duits. Door al deze functies heeft zij meer dan de nodige ervaring opgedaan in zowel de uitgeverswereld als de bibliotheekwereld waardoor zij als deskundige een verrijking zal zijn voor de plaatselijke openbare bibliotheek waarvan zij reeds veel jaren lid is. Zij werd in de gemeenteraad officieel aanvaard als ‘specialiste’ in de bibliotheekraad. (rd)