Lokeren richt Seniorenraad op

LOKEREN. Het Sociaal Huis, ressorterend onder OCMW, nam het initiatief om in Lokeren een officiële adviserende seniorenraad op te richten.

 

Vastgesteld werd, dat de bevolkingsgroep boven de 60 jaar blijft toenemen. Daarom acht men het wenselijk dat ouderen via een seniorenraad een grotere invloed kunnen uitoefenen op voor hen specifieke beleidsdomeinen, bvb op het vlak van mobiliteit, leefbaarheid, stadsvernieuwing, wonen, zorg- en welzijnsdiensten, culturele zaken, sport, verenigingsleven, enz...


Aangezien dit ook gedeeltelijk onder het stedelijk takenpakket valt, werd de gemeenteraad gevraagd de statuten van de seniorenraad mede goed te keuren. Tijdens de komende weken wordt het ontwerp van statuten anderzijds ook besproken binnen o.a. de commissie welzijn in het OCMW.

 

OCMW-voorzitter De Block voegde hier nog aan toe dat in het Sociaal Huis één centraal loket komt, waar alle dienstverlening ten behoeve van senioren gecentraliseerd wordt. Tot nu is men, naargelang de vraag, aangewezen op verschillende loketten ofwel in het stadhuis, ofwel bij het OCMW.


In de toekomst wordt dat dus één coördinerend loket in het Sociaal Huis, waar senioren terecht kunnen met vragen bvb zowel over pensioenen als over opname in het rusthuis. (jdw)