Prijs 9de toeristische fietszoektocht uitgereikt

BEVEREN. De negende toeristische fietszoektocht van de gemeente is na de prijsuitreiking helemaal voorbij. De hele zomer konden deelnemers op een sportieve manier de toeristische trekpleisters van de streek ontdekken. Deelnemers moesten over een afstand van ongeveer 35 kilometer 26 vragen oplossen en 5 foto’s herkennen.

 

De tocht van 35 kilometer vertrok aan de dienst Toerisme op de Grote Markt van Beveren en trok via Vrasene en Nieuwkerken naar Sint-Niklaas en zo terug naar de Beveren. Meedoen aan de fietstocht betekende niet alleen een leuke ontdekkingsreis maar de deelnemers die alle vragen foutloos beantwoordden maakten kans op een weekendje weg, een fiets, ballonvlucht, … In totaal verkocht de toeristische dienst 853 brochures met historische toelichting. De dienst kreeg 488 ingevulde antwoordformulieren terug. 66 Deelnemers beantwoordden alle vragen zonder fouten. Christa De Bock won de hoofdprijs, een fiets van 430 euro.

 

Image
De eerste 5 winnaars van de fietszoektocht 2008, samen met schepen Peter Deckers, Elfriede De Puysseleyr (dienst toerisme) en medewerkers Marc Oushoorn en Freddy Ongena.

 

Op de website van de gemeente Beveren staan alle vragen en bijhorende antwoorden. (mb)