Noorderlaanbrug zaterdag afgesloten

ANTWERPEN/WAASLAND. De Waaslanders die de Noorderlaan op hun weg nemen moeten weten dat op zaterdag 25 oktober de Noorderlaanbrug volledig wordt afgesloten voor het verkeer. Tussen 6 en 16 uur vernieuwt de aannemer de huidige markeringen op de brug. Het verkeer krijgt de raad om gebruik te maken van twee omleidingen.

 

De markeringen op de Noorderlaanbrug en op het kruispunt IJzerlaan - Noorderlaan worden volledig vernieuwd. De huidige gele werfmarkering begint te vervagen en de oude witte markering wordt opnieuw zichtbaar. Voor de veiligheid van de weggebruikers worden de oude markeringen weggehaald en de nieuwe, in een gele kleur, herschilderd. Zo blijft de verkeerssituatie voor iedereen duidelijk tijdens de komende wintermaanden.

 

De Noorderlaanbrug wordt volledig afgesloten tussen 6 en 16 uur. Door de versmalde rijstroken op de brug is het niet mogelijk om tijdens de markeringswerken een rijstrook in elke richting open te houden. Het tijdelijk afsluiten van de brug vormt een vlotte en snelle oplossing om de werken uit te voeren.

 

Er zijn twee algemene omleidingen voorzien, afhankelijk van de rijrichting. Het verkeer richting Ekeren rijdt via de IJzerlaanbrug, het verkeer richting Antwerpen centrum rijdt via de Straatsburgbrug.


De markeringswerken zijn erg gevoelig voor regenweer omdat markeringen dan niet goed hechten. Indien het zaterdagochtend regent, worden de werken uitgesteld naar een later autoluw tijdstip. Mocht dit zich voordoen, zal tijdig het nieuwe tijdstip van de werken worden aangekondigd.

 

Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de afsluiting van de Noorderlaanbrug steeds via de tijdelijke voetgangers- en fietsersbrug het Albertkanaal oversteken.

 

Voor meer informatie over de werken aan de Noorderlaanbrug kan men gratis bellen naar de Vlaamse Infolijn op 1700 (elke werkdag van 9 tot 19 uur) of kan men de website antwerken.be raadplegen. (Rolf Duchamps)