Afgevaardigden Europese Commissie in Kruibeke

KRUIBEKE. Vandaag ontvangt het OCMW-bestuur van Kruibeke een delegatie van de Europese Commissie. Een hoog bezoek dat kadert in een onderzoek naar de financiering van gezondheidszorg. Om zicht te krijgen op hoe federale middelen worden aangewend binnen lokale gezondheidszorg, brengen een 20-tal afgevaardigden van de Europese Commissie een terreinbezoek aan Kruibeke.

 

Om 14u30 worden zij ontvangen op op de Graanzolder van het OCMW waar OCMW-voorzitter Raf Spinoy hen verwelkomd. Er is een voorstelling van wat een OCMW is en hoort te doen door OCMW-secretaris Luc Meyntjens. De afgevaardigde zullen van hoofdmaatschappelijk werkster Riet Waltens ook een overzicht krijgen van de activiteiten van de sociale dienst in het algemeen, en de individuele maatschappelijke dienstverlening in het bijzonder.

Eddy Noens van CM Waas en Dender zal ook de werking van een mutualiteit binnen gezondheidsfinanciering uiteenzetten.


Vanaf 15u zijn er workshops met een terreinbezoek aan dorpshuis Kruibeke en Welzijnsschakels Kruibeke,  aan dorpshuis Rupelmonde en Lokaal Opvanginitiatief Rupelmonde en aan het Woon- en zorgcentrum Wissekerke. Ook zal er een gesprek gehouden worden met lokale huisartsen. (r.d.)