Pretcamionette groot succes

TEMSE. Het mobiele speelplein dat in de volksmond 'pretcamionette' wordt genoemd, is een groot succes geworden.  In juli hield de bus 22 keer halte, in augustus kon je 26 keer komen mee spelen. Slechts 3 keer werd het spel afgelast door de regen.

 

Het initiatief van het onderwijsopbouwwerk van het OCMW en de Gemeentelijke Integratiedienst is bedoeld voor kinderen die nog niet bekend zijn  met speelpleinen en jeugdverenigingen. Het project wordt voornamelijk gefinancierd met subsidies van het impulsfonds voor migrantenbeleid. Het is ook de bedoeling om allochtone kinderen kansen te geven en het leven in een multiculture omgeving aangenamer te maken.


De talrijke opkomst van zowell allochtone en autochtone kinderen toont aan dat ook daar de pret-camionette in haar opzet slaagt. In totaal werd 782keer deelgenomen aan de ?pretcamionette?. Dit bewijst dat er nog heel wat kinderen zijn die tijdens de vakantie geen gebruik maken van de reguliere jeugdwerk-voorzieningen.

 

Op de laatste dag werd een extra slotspel georganiseerd op de sportvelden aan Eeckhoutdriesstraat. 37 kinderen kwamen daar voor een laatste keer deze zomer ?namendansen?. De kinderen werden beloond met de enige echte 'pret-camionette-medaille'.


Er wordt nagedacht over hoe het project kan uitgebreid worden naar andere vakantieperiodes.
Wie het allemaal nog eens opnieuw wil beleven, kan de fotoreeksen bekijken op de website, www.pret-camionette.tk. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Kim van Schoolopbouwwerk (03/710.25.54) of Ann van de Integratiedienst (03/710.12.56).

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Deze zomer zorgen jobstudenten van de vernieuwde pretcamionet voor heel wat vakantieplezier. Ruim zes weken lang trekt de rijdende speelpleinwerking naar verschillende buurten in de...

SINT-NIKLAAS. Op de Grote Markt werd de pretcamionette voorgesteld die vooral in de zomervakantie zal zorgen dat de kinderen van het ene feest naar het andere kunnen sprinten.

SINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe...