Wase brandweer sensibiliseert onderweg

REGIO.  Rookmelders en een goed vluchtplan zijn enorm belangrijk: ze kunnen het verschil maken tussen leven en dood bij een brand. Daarom heeft brandweer van hulpverleningszone Waasland hun zeven autopompen uitgerust met sensibiliserende boodschappen als 'Laat je leven niet in rook opgaan! Plaats rookmelders' en 'Heb jij een vluchtplan? Wees sneller dan de rook!'.

 

Lees meer...

Brandweer had handen vol met stormweer

BEVEREN. Gisteren trok een felle storm over ons land. In het Waasland kreeg de Hulpverleningszone Waasland 136 meldingen van stormschade binnen. De meldingen hadden betrekking op onder meer losgekomen dakbedekking, kabels en omgevallen hekken en bomen. De brandweermannen en -vrouwen zijn tot na middernacht in de weer geweest om schade te herstellen.

 

Lees meer...

N-VA wil seksuele intimidatie in GAS-reglement

SINT-NIKLAAS. N-VA gemeenteraadslid Veerle De Beule heeft op de gemeenteraad van vrijdag 24 februari voorgesteld om seksuele intimidatie op te nemen in het GAS-reglement.  In haar voorstel wil De Beule het strafbaar maken om vrouwen op straat na te roepen, te beledigen, na te lopen of aan te klampen. Het gemeenteraadslid liet zich hiervoor inspireren door Mechelen, dat dergelijke aanvulling eerder dit jaar goedkeurde.

 

Lees meer...

Uniek natuurfenomeen op de Durme

LOKEREN/HAMME. Op 12 maart rolt de mascaret over de Durme. Dat is een vloedgolf die wordt veroorzaakt door het wisselen van aflopend naar oplopend water. Het natuurfenomeen is in België enkel te zien op de Durme.

 

Lees meer...

Historische schuur in brand gestoken

DOEL. In Doel is zaterdagmiddag een 19de eeuwse plankenschuur in brand gestoken. De windrichting zorgde ervoor dat het aangrenzende gemeenschapshuis De Doolen gevrijwaard bleef maar de schuur zelf is verloren. Met dit feit staat de teller van het aantal brandstichtingen op elf.

 

Lees meer...

Opnieuw Sportmix voor kinderen

SINT-GILLIS-WAAS. Volgende week, op woensdag 1 maart 2017, gaat de Sportmix terug van start. De eerste editie vindt plaats op en rond het speelterrein in Tweehagen. Alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar zijn tussen 14 en 16 uur kunnen er buitenspelen. De sportmix is gratis.

 

Lees meer...

Win vrijkaarten Circus Barones

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Circus Barones brengt in maart de gloednieuwe show 'Whow! Circus Wonderland!'. Na de exotisch getinte ouverture uit Zuid-Amerika krijgen de toeschouwers nu een schouwspel van luchtacrobaten, koorddansers, clowns en dierennummers, gebracht door internationale artiesten uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.   

 

Lees meer...

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor handicar

SINT-NIKLAAS. Rode Kruis Sint-Niklaas en het stadsbestuur zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de handicar. Wie zich overdag enkele keren per maand kan vrijmaken, een geldig rijbewijs B heeft en een model 2 van goed gedrag en zeden kan voorleggen, is welkom. Het Rode Kruis zorgt voor een opleiding en verzekering. 

 

Lees meer...

Leerlingen Berkenboom Humaniora maken vuist tegen pesten 

SINT-NIKLAAS. Berkenboom Humaniora trapte op 13 februari de tiende editie van hun voetbaltornooi in gang. Deze week, de finaleweek, staat volledig in het teken van de week tegen pesten. De leerlingen dragen bandjes tegen pesten om duidelijk te maken dat pesten niet thuis hoort op de school.

 

Lees meer...

VAB verwacht drukke start krokusvakantie

ZWIJNDRECHT. Vrijdagavond start de krokusvakantie en start de uittocht naar de wintersportgebieden. Volgens VAB kan het behoorlijk druk worden op de wegen en moeten reizigers rekening houden met lange files. In eigen land valt er  drukte te verwachten op de E411 richting Ardennen. Ook in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk mogen reizigers druk verkeer verwachten. 

 

Lees meer...