Vijfde markante winkelroute in Kruibeke

Image
Met de markante winkelroutes in Kruibeke kan u kennismaken met deze vrouwen, die de middenstand levendig houden.
KRUIBEKE. In maart organiseert Markant Kruibeke voor de vijfde maal markante winkelroutes onder het thema 'Geef de vijf aan markante vrouwen'. Dit jaar werken 6 zaken in Bazel, 6 in Rupelmonde en 6 zaken in Kruibeke mee. In totaal 19 zakenvrouwen, vrouwen die de lokale middenstand in de gemeente levendig houden. Zij zullen nieuwe zaken, een nieuw traject, nieuwe workshops, verrassende wendingen naar buiten brengen. Het is de bedoeling om het publiek kennis te laten maken met het vakman(vrouw)schap van deze zelfstandigen. Zo‘n 500 geïnteresseerden kunnen bij hen langs komen.

Dat kan in Kruibeke op donderdag 5 maart of vrijdag 6 maart om 18u30. Inschrijven bij Mimi van 'Maes-Boons' op 03/774.10.60. In Bazel op woensdag 11 of vrijdag 13 maart om 18u30. Inschrijven bij Natasja van 'Fietsen D’Eer' op 03/774.13.50. In Rupelmonde op donderdag 19 of vrijdag 20 maart om 18u30. Inschrijven bij Suzy Van Wouwe op 03.774.20.23.
 
Deze gratis routes zijn een initiatief van Markant, netwerk van ondernemende vrouwen die de volledige organisatie op zich neemt. Uiteraard gebeurt dit in samenspraak en samenwerking met de zakenvrouwen zelf. Markant wil hiermee een groot deel van haar leden (ongeveer 33%) eens op een manier in het daglicht stellen.
Vele organisaties of verenigingen zien de zelfstandigen immers als goede sponsor maar vergeten hoeveel werkkracht er bij de zakenmensen leeft. Deze route betekent dan ook veel voor Markant en zijn leden zakenvrouwen.

Het initiatief stelt de plaatselijke middenstand in een goed daglicht, toont aan dat hier vakmanschap is bij onze zelfstandigen, brengt 3 opéénvolgende week-ends veel volk op de been van in Kruibeke zelf maar ook van buitenaf ontdekken mensen de gemeente om te winkelen. De routes tonen aan dat opbouwende samenwerking tussen verschillende zaken wel degelijk kan en dat een vereniging zo'n organisatie wel degelijk in handen kan nemen. (Rolf Duchamps)