Gemeente neemt grootste gedeelte weg Sint-Niklaas - Kieldrecht over

Image
Provincieraadslid Luc Maes dringt bij de provincie aan om langs de weg Sint-Niklaas -Kieldrecht in Vrasene en Verrebroek verbeteringen uit te voeren aan het wegdek.
BEVEREN. De provincieraad heeft werk gemaakt van het overdragen van provinciale wegen naar de gemeenten of het gewest. Voor de gemeente Beveren ging het over de weg van van St-Niklaas naar Kieldrecht via Nieuwkerken en Vrasene. Deze weg zou voor het grootste gedeelte overgedragen worden naar de gemeente behalve het stukje tussen de afrit van de E34 en de rotonde in Verrebroek, waar het verkeer naar de Waaslandhaven voorlopig nog wordt afgeleid. Provincieraadslid Luc Maes, schepen van Beveren, volgde alles op de voet.

 

Deze weg is voor een belangrijk gedeelte in goede staat van onderhoud of pas volledig vernieuwd zoals de Kerkstraat in Vrasene met de rioleringswerken in samenwerking met Aquafin.
 
Er zijn echter ook enkele stukken van deze weg die vandaag in slechte staat zijn. Het gaat dan vooral op die plaatsen waar de betonklinkers nog niet vervangen zijn door asfalt. Zowel aan het kruispunt aan de kerk in Vrasene als de doortocht door het centrum van Verrebroek waar de klinkers zijn losgekomen en verzakt. Verder naar Kieldrecht zijn er enkele betonplaten gescheurd.
 
"Ik heb dan ook in de povincieraad aangedrongen bij de bevoegde gedeputeerde, de heer Peter Hertog, om voor de definitieve overdracht van deze weg, deze stukken te herstellen zodat de gemeente op korte termijn niet zelf moet opdraaien voor deze herstellingen. De gedeputeerde heeft mij geantwoord dat hij deze tekortkomingen ging onderzoeken en samen met de gemeente een passende oplossing zou uitwerken. Hij voorziet nog een termijn van drie jaar om deze problemen aan te pakken", wist Luc Maes.
 
Ondertussen heeft de gedeputeerde op 3 november reeds een afspraak vastgelegd met een delegatie van de gemeente Beveren om deze problematiek verder te bespreken. "Ik kijk dan ook hoopvol uit naar een snelle oplossing om in het centrum van Verrebroek en Vrasene de slechte stroken met betonklinkers te vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt.", aldus Maes. (Rolf Duchamps)