Nieuwe verlichting voor voetbalvelden Burcht

ZWIJNDRECHT. De terreinverlichting van de voetbalvelden in het sportpark De Wallen te Burcht is aan vernieuwing toe: de elektrische installatie is niet meer in orde en de lampen zijn nog moeilijk te verkrijgen. De vernieuwing is voorzien in 2 fases. In een eerste fase is de vernieuwing van de installatie voor het B-terrein uitgevoerd. Nu wordt de verlichting van het A-terrein vernieuwd.

 

De bestaande installatie  met verlichting, bekabeling, kasten en vakwerkmasten wordt verwijderd. Vanaf de voedingskabel wordt een volledig nieuwe verlichtingsinstallatie voorzien. Dat betekent het leveren en plaatsen van een besturingskast zowel voor de teller als voor de sturing van de kringen voetbal A, atletiek en chalet tennis, een ondergrondse bedrading rond het terrein voor de aansluiting van 6 aansluitkasten,  aan iedere mast (6x) een aansluitkast en in  iedere aansluitkast de nodige voorschakelapparatuur en de bedrading tussen de kasten en de armaturen moet ook worden uitgevoerd. De verlichting komt op maximaal 16 m hoogte.De nieuwe verlichting op De Wallen heeft een kostprijs die geraamd werd op ruim 40.500 euro.


Voor raadslid Frans De Gendt (sp.a) was het belangrijk dat de verlichting in het kader van verbruik, niet overal op het terrein brandt. Schepen herremans stelde hem gerust en zei dat er verschillende kasten zijn zodat bijvoorbeeld alleen voor de goals het licht brandt.(Rolf Duchamps)