Personeel voor Beverse brandweer

BEVEREN. Bij de Beverse brandweer komt een plaats vrij van onderluitenant. Vanaf 1 september werd immers aan Filip Van Leugenhaegen ontslag verleent uit zijn functie van stagiair-onderluitenant bij het beroepspersoneel van de gemeentelijke gemengde brandweerdienst.

 

In het belang van de goede werking alsook de continuïteit van onze brandweerdienst stelt kapitein-commandant Wim Van Zele dan ook voor de betrekking van onderluitenant bij het beroepspersoneel vacant te verklaren en deze te bezetten bij wijze van aanwerving.

 

Bij de benoeming komen o.a. ook  bijzondere voorwaarden kijken.
De kandidaat, minstens 21 jaar oud, moet zijn hoofdverblijfplaats hebben in de gemeente Beveren binnen een straal van 6 km van de kazerne (hoofdpost) of er zich komen vestigen uiterlijk zes maanden volgend op de datum van de vaste benoeming. Hij moet ook ten minste 1,60 m groot zijn en lichamelijk geschikt bevonden worden. Hij moet slagen voor de proeven lichamelijke geschiktheid en in de selectieproeven zowel schriftelijk, psychotechnisch als mondeling. Natuurlijk moet de kandidaat ook houder zijn van de nodige bekwaamheidsbewijzen. Hij moet een geldig rijbewijs B bezitten.

 

Verder komen bij de brandweer ook betrekkingen vrij van  brandweerman-ambulancier plus aanleg van een wervingsreserve. Dat is een gevolg van het feit dat in de personeelsformatie van de gemeentelijke gemengde brandweerdienst nog een groot aantal betrekkingen brandweerman-ambulancier niet bezet zijn.            

                                                         
In het belang van de goede werking van de Beverse brandweerdienst alsook met het oog op de bemanning van een havenpost stelt kapitein-commandant Wim Van Zele dan ook voor die 5 betrekkingen van brandweerman-ambulancier bij het beroepspersoneel vacant te verklaren en deze te bezetten bij wijze van aanwerving.


Hierbij aansluitend wordt tevens voorgesteld om een wervingsreserve aan te leggen voor de duur van drie jaar. De kandidaten moeten tenminste 18 jaar zijn op de datum van de afsluiting van de inschrijvingen voor het aanwervingsexamen en houder zijn van het rijbewijs van minstens categorie C of dit behalen.

 

En verder: minstens een diploma van H.S.O. (algemeen, technisch, beroeps hebben behaald, houder zijn van het brevet van brandweerman of dit behalen binnen de proefperiode en houder zijn van het brevet van hulpverlener -ambulancier en tevens houder zijn van een geldige badge van ambulancier of dit behalen binnen de proefperiode.

Om voor de selectieproeven te slagen moeten de kandidaten voor elke proef 50% en voor het totaal van de proeven 60% van de punten behalen. (rd)