Huize Vincent heeft weldra 2 eeuwelingen

TIELRODE. Huize Vincent vierde al driemaal een 100-jarige resident. Clementine Todts en Germaine Van Campenhout zijn inmiddels overleden, Maria Van Den Broeck vierde haar 101ste verjaardag op 6 oktober. Op 13 december komt er nog een 100-jarige bij: zuster Josephina Martin.

 

Op dit ogenblik telt Temse 6 eeuwelingen in leven: 5 vrouwen, van wie 4 met de naam Maria. Bij de mannen redt Gregoire De Roeck de eer met zijn 101 samen  met  Maria Van Dun-Verbruggen, Marieke Janssens-Smet, Maria Van Den Bossche-Van Den Broeck. De 100 werd bereikt door Maria Van Hoyweghen-Servotte en Henriette Franck-Van Camp. Met Josephina erbij worden het er dus 7.

 

Image
Zittend: de 101-jarige Maria Van Den Broeck (rechts) en de bijna 100-jarige zuster Josephina Martin. Staand: zuster Maria Van De Walle, kloosteroverste Lea Heirbaut, Audrey Smet, Eva De Rechter en Els Van Hecke.
 

 

Bovendien telt Temse twee krasse ingezetenen die volgend jaar 100 worden: Abdon Vercauteren 16 februari 2009, de laatste mandenmaker van Temse, en Leontina Molinard-Bogaerts op 27 februari.