Schoolzaal huren in Kallo fors duurder

BEVEREN. Er zijn nogal wat gemeentelijke gebouwen die kunnen gehuurd worden door verenigingen. In Kallo is er ook plaats voor in de nieuwe schoollokalen zoals de refter en de knappe polyzaal. Maar gratis is dat natuurlijk niet. In de school van Kallo moest vroeger voor het gebruik van de refter 3 euro per dagdeel betaald worden.

 

Vermits de nieuwe refter/polyzaal in de school veel groter en dus splinternieuw is, stelde het college van burgemeester en schepenen voor om de huurprijs op te trekken. Ze keken daarbij eens naar andere scholen en zo constateerden ze dat voor de polyvalente zaal in Kieldrecht maar ook voor de vernieuwde refter van het GTI én de polyvalentezaal van CC Ter Vesten de som van 14,20 euro per dagdeel moet betaald worden. Dat wilde het college nu ook voor Kalllo invoeren.


Maar voor Kallo is er toch wel een verschil  want die polyvalentezaal kan maar voor de helft gebruikt worden via een schuifwand. Daarom dat het college voorstelde om dan maar de helft of 7,10 euro te vragen.


Indien ook de keuken wordt gevraagd kan hiervoor hetzelfde bedrag van 2,90 euro aangerekend worden net als in het GTI. (Rolf Duchamps)