Collector Haasdonk

BEVEREN. In Haasdonk zit Aquafin met een project dat ‘Collector Haasdonk’ heet en voor dat project zal de gemeente een aantal grondaankopen moeten doen voor de realisatie van een afwateringsriool tussen de Willem Van Doornyckstraat en het Bunderhof.

 

Deze onteigeningen zijn noodzakelijk voor de aanleg van een betonnen rioolbuis  die een diameter heeft van 700 mm) en moet dienen voor de afvoer van regenwater afkomstig van de Van Doornyckstraat.


In de Van Doornyckstraat wordt immers een gescheiden stelsel aangelegd waarbij zoveel mogelijk regenwater via het bestaande grachtenstelsel wordt afgevoerd. Door de lintbebouwing in de Van Doornyckstraat zijn de mogelijkheden om tot aan een gracht of een waterloop te geraken beperkt. De keuze om via het Bunderhof (dat uitkomt in de Perstraat en aansluit bij de Boerenkrjglaan) te gaan, kwam als technisch de enige  mogelijke en tevens goedkoopste oplossing naar voor. Het regenwater zal uiteindelijk naar waterloop nr. 3451 afgevoerd worden.
Studiebureau Jouret te Sint-Niklaas maakte een onteigeningsplan op. Voor de realisatie van dit onteigeningsplan dienen er zowel bovengrondse als ondergrondse innemingen te gebeuren als het vestigen van erfdienstbaarheidszones. Daar wordt nu werk van gemaakt. (rd)