Beveren succesvol in finale Belgisch individueel kampioenschap kegelen

ImageBEVEREN. Zondag werd in sporthal 't Zillebeek de finale van het Belgisch Individueel kampioenschap gespeeld. De finalisten hadden al 2 voorrondes achter de kiezen. In elke reeks waren er 4 geplaatsten die moesten kampen voor de drie ere-plaatsen: goud, zilver en brons. De eer van de Beverse Kegelclub werd verdedigd door Jos De Groof, Alfred Brocken, Leonard van Overmeire en Lieve De Vleeschouwer.

 

In de reeks Heren/B speelde Alfred Brocken de match van de dag: hij haalde 736 kegels om, het hoogste dagpunt in zijn reeks. Het bracht zijn totaal op 2101 kegels, goed voor zilver. Hij moest het goud naar de Waal Jean-Marc Cornet laten gaan met een totaal van 2154 kegels. Leonard Van Overmeire behaalde met zijn 720 kegels zijn persoonlijk record in Beveren. Hij scoorde in totaal 2066 kegels en haalde daarmee brons. Jan Verhulst werd door de Beverse spelers naar huis gespeeld: hij moest het stellen met een totaal van 2037 kegels en de 4de plaats.


Bij de reeks 'Dames' behaalde Lieve De Vleeschouwer het met 598 kegels en een totaal van 1793 kegels redelijk de bronzen plak.


Maar dan kwamen de 'Seniors' met Jos De Groof. Hij moest de Antwerpse speler Guido Van Alsenoy zeker overklassen om goud te verdienen. Jos deed wat Beveren van hem verwachte: hij haalde 748 kegels om. Het totaal van 2232 kegels leverde Jos de Gouden medaille op .


De dag kon in Beveren niet meer stuk: vier deelnemers en vier medailles, waaronder goud voor Jos De Groof, zilver voor Alfred Brocken en brons voor Leonard Van Overmeire en Lieve De Vleeschouwer. (MB)
 

 

Lees ook:

BEVEREN. Vorig weekend hebben 19 Beverse spelers deelgenomen aan het Tornooi van Pietrain, in sporthal Scherpenstein te Schelle. Ze deden het weer uitstekend en keerden met 4 eerste plaatsen terug....

BEVEREN. Dinsdagavond moest Beverse 2 zijn laatste en beslissende Rondgang-wedstrijd spelen in sporthal 't Zillebeek te Beveren. Het was winnen met minstens 9 - 7 cijfers om de kampioenstitel binnen...

BEVEREN. Dit voorbije weekend werd in lokaal 'Kegelkluis' te Leeuwenstraat 16 te Antwerpen het 50 jarig bestaan van de Kegelkluis gevierd. Met op woensdag 20 en vrijdag 22 februari gratis...