Belgische titels voor Turnclub Sportiva uit Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. Begin juni werden in Libramont de Belgische Kampioenschappen voor Acrobatische Gymnastiek en Toestelturnen Meisjes gehouden. Turnclub Sportiva uit Sint-Gillis-Waas behaalde er maar liefst vier titels.

Op zaterdag 1 juni werd Bo Hollebosch (Sportiva) samen met haar partners Yana Vanstavel en Lise De Meyst (beiden van Ambitous Pro Gymnastics Puurs) na een zeer spannende wedstrijd verdiend Belgisch Kampioen Acrobatische Gymnastiek bij de seniores A met 85.190. Zij konden ondanks een fout bij de balansoefening de jury toch overtuigen en de concurrentie ruim achter zich laten.

Op zondag konden de jongens Seppe Geusens (Sportiva) en Yani Van Den Wyngaert (Gymfinity Bazel) de Belgische titel bemachtigen bij de A11-16 jaar. Ook behaalden zij met 50.450 punten na een knappe wedstrijd de puntennorm voor de Europese Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek.

In het B-niveau overtuigden Shana Roberts, Sarah Bracke en Yuna Kerckhoven met een uitgesproken elegantie de jury. Met een score van 26 240 punten wonnen ze de Belgische beker. Yente Van Gaver, Lorelies Van De Velde en Bieke De Meyer strandden op de 8e plaats in de categorie B11-19 jaar.

Ook in categorie ‘Toestelturnen Meisjes’ stond een Wase turnster op het hoogste schavot. Chloe Baert  (gym Waasland), die haar trainingen in Opleidingscentrum Regioclub St-Gillis-Waas volgt, turnde met veel overtuiging haar knappe oefeningen en werd met ruime voorsprong 1e bij de categorie A11 met een puntenresultaat van 47,716 ptn. Haar teamgenootje Maissae Goumanouz (Rust Roest St-Niklaas) behaalde na een mooie wedstrijd de 5e plaats.

Hoofdtrainers Stijn Maes (Acrobatische Gymnastiek) en Joke Mertens (Toestelturnen Meisjes) blikken tevreden terug op dit turnweekend. Zij zagen het harde trainen beloond worden met vier Belgische titels. (mb)