Goud en brons voor Bjarne Lardon en Ben Cloostermans 

BEVEREN. Bjarne Lardon en Ben Cloostermans hebben goud en brons op het WK Ju-Jitsu. Dat vond plaats in Bogota (Colombia) op 2600m hoogte en 6 uur tijdverschil. Door het gebrek aan zuurstof op deze hoogte en de snelle verzuring die optreed waren het fysiek zeer zware kampen, hun zwaarste wedstrijd tot nu toe.

Bjarne Lardon uit Haasdonk en Ben Cloostermans uit Melsele kampten achtereenvolgens tegen de duo’s uit Oostenrijk, Costa-Rica, Montenegro en Italië en behaalden de bronzen medaille.

 Op zondag vond de landencompetitie plaats en ons land veroverde de wereldtitel. In die competitie moet elk land drie sporters ne-waza, 1 duo en 3 fighters afvaardigen. In de halve finale kwam ons land uit tegen Duitsland en na een spannende wedstrijd trok het Belgisch team het laken naar hun kant. In de finale troffen de Belgen topfavoriet Polen. Bjarne en Ben wonnen hun kamp en droegen op die manier bij in de Belgische overwinning. Door deze topprestatie van het Belgisch Team werd ons land wereldkampioen. (fl)

 

Lees ook:

Atleten Saigen in topvorm

SINT-NIKLAAS. De atleten van sportclub Saigen waren afgelopen weekend in topvorm op het Belgisch Kampioenschap 2017 Ju-Jitsu. De Wase atleten wisten hun tegenstanders te overtroeven.

Twee Europese titels voor Ippon Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT. Op het Europees Kampioenschap Ju-Jitsu in Lund (Zweden) hebben de twee duo-koppels van Ippon Zwijndrecht voor een opmerkelijke prestatie gezorgd.In de reeks Duo Men U21 behaalden de...