Klauwaerts beleefden succesvol weekend

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase schermgilde Klauwaerts heeft een actief weekend achter de rug. De pupillen (-12-jarigen) werden vertegenwoordigd door Quinn Vercamme, Birgen Daneels, Sofya Pauwels en Janne Beda. Quinn schermde heel gedreven en won zijn volledige 2 poules. Birgen verloor maar 1 wedstrijd tijdens beide poules. In de finale-poule, waarin de top 6 het tegen elkaar opneemt, haalde Quinn 2 overwinningen waardoor hij maar net een podium plaats miste. Met de drie overwinningen bracht Birgen de bronzen plak mee naar huis.

De meisjes pupillen werden bij de miniemen gezet. Sofya heeft heel dapper geschermd en belandde op 6de plaats. Debutante Janne weerde zich goed en schakelde haar tegenstander E. De Maere uit met 15-14. In de halve finale moest ze de duimen leggen voor A. Deltour en keerde ze naar huis met een bronzen medaille.

BK miniemen (-14-jarigen)

Met maar 8 tegentreffers in 2 poules ging Nand Prossé de eliminatie ronde in. Door 15/0, 15/0 en 15/6 zijn tegenstanders uit te schakelen, bevestigde hij opnieuw zijn 1ste plaats in de ranking. Uiteindelijk komt hij in de finale uit tegen zijn topsportmaatje Gijs Van Nieuwenborg. Ze waren aan elkaar gewaagd. Nand won met 15-14 en verlengde hiermee zijn Belgische kampioenstitel. Coach Arthur mocht op zijn eerste BK meteen terugblikken op een geslaagde dag.

Reposta Cup in Bucharest

Op de Reposta Cup in Bucharest traden 3 Klauwaerts op bij de jongens: Jasper Van Dyck, Maël Prossé en Arne De Ridder. Jasper was in topvorm en werd mooi 24ste na vrijstelling in de T128 en won de uitschakeling met een spannend 15-14. Hij werd uiteindelijk in de T32 pas uitgeschakeld. Maël kon zijn volledige poule winnen waardoor hij vrijgesteld werd voor T128. Met volle kracht geraakte hij tot in de kwartfinale. Hij strandde op een verdiende 6de plaats.
Arne stootte helemaal door tot de finale. Daar moest hij duimen leggen tov de linkshandige Roemeen M. Aniculoesei M. Deze prestatie levert Arne de 3de plaats op de Europese ranglijst.

Op zondag werden de zusjes Corteyn verwacht. Jolien zette onmiddellijk de toon door haar volledige poule te winnen. Saartje haalde 4 overwinningen binnen. Ze verloor tegen de Roemeense D. Szegedi D en belandde op plaats 37. Jolien bevestigde haar kunnen door haar uitschakelingen met 15/2, 15/8 te winnen. Ze is uiteindelijk op de knappe plaats  9 geëindigd. (mb)

 

Lees ook: