Softball dames: ups en downs

BEVEREN. De softbal dames hebben woensdag l.l. de ploeg van de softbal Acedemy op een prachtige wijze verslagen. De Acedemy begon sterk aan de wedstrijd zodat ze zelf uitliepen naar 2-5 in de vierde inning. De hits bij Beveren kwamen er via Tessa Kips, Evi Nys en Melissa Rottiers. De bezoekers maakten nog een tweetal puntjes en Beveren moest in de slotfase een inhaalmanoeuvre maken. Tot groot jolijt van de talrijke toeschouwers trokken ze aan het slot het laken naar zich toe met hits van Sofie Maes, Anneleen Veekens, Evi De Nys en Genevieve Reyna. Een verdiende overwinning tegen deze topploeg mag even gevierd worden met 8-7 cijfers.

De zondagwedstrijd van de dames was tegen Borgerhout. Een betere start dan woensdag met hits van Anneleen Veekens en Tessa Kips resulteerde in een mooie 2-0 voorsprong. Toen ging het mis met enkel Genevieve Reyna, Jessie Heylen en nadien Melissa Rottiers aan het kanon maar het kalf was reeds verdronken toen Borgerhout een 3-5 voorsprong niet meer uit handen gaf. Een tweede wedstrijd werd gestaakt omwille van de bliksem en regen zodat die verschoven is naar 21 juli.

seniors

De seniors namen het op tegen R.Greys. Vorige confrontaties liepen op een sisser af met twee maal verlies. Nu waren de wapens geslepen en het spelbeeld was gans anders dan de vorigen. Meerdere pitchers moesten achtereenvolgens de heuvel op maar ook zij konden Greys niet verslaan. Een 1-8 was het resultaat. Toch enkele hits van Kevin Reyns, Arne Van Royen, Robin Reyns, Nabil Tauil en Jonathan Beck maar niet genoeg om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

De tweede wedstrijd was een ander verhaal. R.Greys scoorde 2 punten en Beveren maakte gelijk via Jonathan Beck en Kevin Reyns. In de derde inning opnieuw de bezoekers met een 2-4 voorsprong en daar bleef het bij tot Beveren opnieuw langszij kwam via Jonathan Beck, Kevin Reyns, Robin Reyns  en Jean-Paul Morgan. Aan het slot na negen innings was het gelijk spel en moest er alsnog een winnaar komen. Eén hit van Nabil Tauil besliste de wedstrijd zodat Beveren met 5-4 de wedstrijd verdiend won. 

kadetten

De kadetten namen het thuis op tegen Neerpelt. De pitching van de bezoekers was niet optimaal zodat enkele hits van Beveren de doorslag gaf. Vooral Samuel Defer, Illy Hameleers, Drew Van Hal, Dieter Van Hove, Caroline Smits, Niels Van Hove, Anouk Van Biesen, Jelle Geerts en Jana Rottier de punten scoorden. Een 11-5 was het logische resultaat. (mb)

 

 

Lees ook:

Winst en verlies voor seniors Beveren Lions

BEVEREN.  De seniors van Beveren Lions kregen op zaterdag 21 juli de collega’s van Merchtem op bezoek voor twee wedstrijden. Merchtem, tweede in de rangschikking, opende de score. Beveren kon net...

Beveren Lions trokken aan het kortste eind

BEVEREN. De damesploeg van Beveren Lions speelde zondag twee wedstrijden tegen Gent. De eerste wedstrijd was, ondanks een 0-7-verlies, aangenaam om te volgen. Enkel aan slag kon Beveren niets...